googol Napisano Czerwiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2008 Mam dddziwny probleeeem z fedddorą. Otóż jak piszę coś na klawwwwie to pojawia się błąd widoczny w tym pościiiiie. Miaaaanowicie naciskam raz na jakiś przycisk a system wypisuje wyraz powielaaaając dany przycisk. Raz nacisne na literę np d a pooookazuje siiiię ich kilka -> dddd. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2008 Może o szybkość reakcji klawiszy i czas jaki mija od naciśnięcia klawisza do momentu kiedy zaczyna się on powtarzać. Jeśli będziesz naciskał krótko, to pewnie będzie OK. Na F8 można to ustawiać przez gnome-control-center → "Powtarzanie klawiszy". U mnie jest opóźnienie 500 ms i szybkość 30 zn/sek. Ale nie mam pewności czy to coś pomoże. Na konsoli znakowej (Ctrl-Alt-F1) też tak masz czy tylko pod desktopem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
googol Napisano Czerwiec 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Otóż tak: Nie wiem gdzie szukać tego gnome-control-center. U mnie menu poustawiane jest jak w ubuntu czyli Applications, Places i System. W trybie tekstowym jest trochę inaczej ponieważ tu litery się nie powtarzają tylko gdy nacisnę jakiś przycisk czasami, kursor jakby się zacina i po sekundzie dopiero reaguje. Nie wiem o co tu może chodzić. W trybie graficznym jest dalej tak jakbym naciskał i przytrzymywał jakiś przycisk przez parę sekund, a pisze normalnie. Nie wiem kompletnie co chodzi. Dodam jeszcze że zarówno w ubu jak i xp problem nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Otóż tak: Nie wiem gdzie szukać tego gnome-control-center.A próbowałeś tak najprościej jak tylko mozna z konsoli wpisać "gnome-control-center"? To nie windows. Tu nie wszystko musi być z "menu start". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
googol Napisano Czerwiec 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Już wiem co było przyczyną Miałem pada podłączonego pod USB. Gdy go odłączyłem wszystko wróciło do normy... Dlaczego pad powodował taki błąd? BTW nie da się napisać jakiegoś skryptu aby łączyć się z neostradą przy starcie systemu? Muszę ciągle logować się na roota i wpisywać pppd call ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Dlaczego pad powodował taki błąd?A klawiaturę też masz na USB? Jeśli tak, to czasem wystarczy zmienić port USB. Ja m.in. z tego powodu preferuję klawisze na starym sprawdzonym PS/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Czerwiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2008 Nie wiem czemu, ale kilka razy (tylko że) na moim laptopie na F9 zdazyło mi się to samo. Nigdy wcześniej tego nie miałem, to moze być jakiś bug. A co do neostrady to w /etc/rc.local dopisz na samym końcu linijki #!/bin/sh # # This script will be executed *after* all the other init scripts. # You can put your own initialization stuff in here if you don't # want to do the full Sys V style init stuff. touch /var/lock/subsys/local pppd call neo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi