Skocz do zawartości

Ikony

Zagiewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem mam dosc banalny? chce zmienic ikony w systemie i to zaden problem bo dodaje je do katalogu usr/share/icons w zakladce wyglad zmieniam sobie na moj katalog i po sprawie ale... jak wiecie ikony sciagniete z neta nie zawsze sa kompletne tzn nie ma wszystkich ikon jakie nasz system by chcial dlatego tych ktorych nie ma bierze z innych ktore sa w katalogu usr/share/icons i tutaj pojawia sie moj problem bo polowe ikon mam tych co chce a druga polowe chetnie bym zmienil...

Potrzebuje jakis program do zmiany ikon... najlepiej taki ktory wyswietli mi wszystkie ikony ktore dotychczas uzywam i zebym mogl kazda z nich zamienic na taka jaka mi pasuje :) bo dotychczas grzebalem w tych katalogach z ikonami ale sami wiecie ze tych ikon jest masa i to o roznych wielkosciach wiec odszukac ta jedna konkretna i ja zamienic to nic ciekawego :/

ew. napiszcie jak wy zmieniacie ikony u siebie? moze macie jakies magiczne sposoby? :) bo moj jest monotonny i pracochlonny:P

tak wiem ale pisalem wlasnie ze w tych pakietach ktore mozna sciagnac z tych stron nie ma wszystkich ikon :( zawsze jakiejs brakuje a wtedy system podstawia je z innych ikonek a ja wlasnie wolal bym sam zdecydowac jakie ikony chce miec... np mam 3rozne zestawy ikon i w kazdym z tych zestawow interesuja mnie inne ikony i co wtedy?

Zajec00, czy ty w ogóle przeczytałeś co napisał Zagiewa czy piszesz tylko po to żeby popisać?

Z tym programem może być ciężko, co prawda sam nie mam doświadczenia z tym, ale nie przypominam sobie abym się kiedykolwiek z takim spotkał. Na pewno spotkałem się z takim programikiem pry moddingu telefonu motoroli - tam można było zrobić dokładnie to co chcesz - wyświetlić wszystkie ikony i zmienić tylko pojedyńcze. Niestety nie wiem czy coś takiego znajdziesz dla ikonek środowiska a na dodatek nie pamiętam też jak się nazywał tamten program dla motki :/

przepraszam, mój błąd... przyznaję się, że faktycznie przeczytałem post bez zrozumienia :) świeżo po zaliczeniu (żeby nie było - przedmiotu na uczelni) byłem i średnio kojarzyłem fakty :D

co do tego programu... już kiedyś czegoś takiego szukałem, ale niestety nic nie znalazłem... a może po prostu należałoby zrobić własną paczkę z ikonami? jest z tym troche pracy, ale jest raz na dłuższy czas... tak mnie się przynajmniej wydaje...

no wlasnie stworzenie wlasnej paczki wydaje sie najbardziej rozsadne i dalo by mi oczekiwany efekt ale przygotowanie takiej paczki zajelo by mase czsau ktorego ostatnio nie mam :( a co do programu to tez szukalem i nie ma nic:( Trudno jakos bede musial sobie poradzic ale dzieki za pomoc:)