milosz_bozenski Napisano Czerwiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2008 cześć wszystkim, nadeszła wiekopomna chwila i zamierzam kupić nowe bebechy do kompa... i w związku z tym mam kilka pytań, bo chciałbym żeby zakupiony sprzęt w znakomitej większości śmigał pod linuxem i żeby nie było ŻADNYCH problemów nie do rozwiązania. więc tak, najpierw pod młotek idzie płyta główna: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9734 moje pytanie: czy ktoś miał tą płytę główną? z dźwiękiem raczej nie powinno być problemu, nie wiem jak z sieciówką. BTW: czy pod linuxem jest jakiś program, którym można regulować obroty wentylatorków na płycie głównej? druga sprawa grafika: Gigabyte GeForce 8600GT SilentPipeII 512MB DDRII /128bit/ HDTV 2xDVI [GV-NX86T512H] pytanie związku z nią: compizik ? wysoka rozdzielczość itd ? no i ostatnia w sumie sprawa: kontroler LPT. z racji tego że ta płyta główna na górze, nie ma standartowo wyjścia LPT, muszę takowe zakupić. I teraz mam dwie opcje do wyboru: albo pod PCI (no i czy będzie wtedy śmigać na Linuxem takie coś, bo sprawa jest ważna - mam drukarkę pod LPT i nie zamierzam jej się pozbywać), albo po prostu załatwić kabelek podłączany do płyty głównej (wtedy raczej powinno śmigać bez problemu). byłbym wdzięczny za uwagi miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2008 nie wiem jak z sieciówką.Niewiele o tym piszą w specyfikacji, ale to pewnie Realtek, więc nie powinno być poblemu. Poszukaj dokładniejszej specyfikacji na stronie producenta. Co do reszty to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi