Piotrek23 Napisano Czerwiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2008 Chciałem wejść na dwie partycje jedna w NFTS a druga w EXT3. Niestety w przypadku obu partycji podczas próby wejścia wyskakuje mi taki komunikat: $LogFile indicates unclean shutdown (0, 1) Failed to mount '/dev/sda3': Operacja nie obsługiwana Mount is denied because NTFS is marked to be in use. Choose one action. Choice 1:If you have Windows then disconnect the external devices by cliking on the 'Safely Remove Hardware' icon in the Windows taskbar then shoutdown Windows cleanly. Choice 2: if you don't have Windows then you can use the 'force' option for your own responsibility. For example type on the command line: mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /media/disk -o force. Or add the option to the relevant row in the /etc/ fstab file: dev/sda3/media /disk ntfs-3g force 0 0. Sterowniki do przeglądania NTFs mam zainstalowane. I nie wiem dlaczego nie chce wejść. EDIT: Sory już sam rozwiązałem problem zalogowałem się na roota i wpisałem: mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /media/disk -o force Jeszcze raz przepraszam temat albo do usunięcia albo do zamknięcia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Czerwiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2008 Nie rozwiązałeś problemu masz błędy na partycji NTFS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2008 zalogowanie się na windowsa ponownie powinno pomóc, przynajmniej z tego co wcześniej miałem z tym do czynienia tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi