efect1 Napisano Czerwiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2008 Witam Szuakm edytroa html etc. Podobnergo do porduktu adobe ( w sensie niech będzie wizualny ) Chciałbym aby taki program można było zainstalowac przez yuma a nie ręcznie . Pozdrawiam efect1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2008 Eclipse + Aptana tutaj już ktoś polecał. No ale wyszukać to byś mógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2008 http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=462...amp;postcount=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efect1 Napisano Czerwiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 borzole po razk kolejny thnx . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efect1 Napisano Czerwiec 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 kurczę niczego oprócz blue fish nie mogę z yuma zainstalować Czy kompozer'a , amaya muszę ręcznie instalować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 Bluefish --> yum install bluefish Quanta --> yum install kdewebdev SeaMonkey --> yum install seamonkey KompoZer --> wget http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/kompozer/kompozer-0.7.10-i386.rpm w katalogu gdzie znajduje się paczka yum localinstall --nogpgcheck kompozer-0.7.10-i386.rpm uruchomienie w konsoli wpisując kompozer, albo jak wolisz w okienku [Lewy Alt]+[F2]. Link do menu możesz dodać ręcznie System/Preferencje/Wygląd/Main menu ....jak zwykle link pojawił się w menu po przelogowaniu. Aptana jako plugin --> yum install eclipse instalacja pluginu Aptana w Eclipse PHP Eclipse plugin --> yum install eclipse-phpeclipse Cssed --> yum install cssed ...więcej grzechów nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 PHPEclipse nie jest rozwijane i raczej cienkie. Lepiej uzywac sobie PDT czyli PHP Development Tool od ZENDa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 to ja tylko dorzucę linka do tego co matlas napisał: plugin do eclipse jak aptana sam wypróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 Co do Eclipsa polecam jeszcze te wtyczki: - do baz danych (MySQL, Oracle9/Oracle10g, DB2, PostgreSQL, H2, HSQLDB, Derby, SQLServer, Symforware itd) wtyczka: DBViewer - do otwierania obrazkow spod Eclipse, wtyczka: QuickImage - tworzenie i testowanie "live" wyrazen regularnych, wtyczka: QuickREx - prosty notatnik, wtyczka: http://www.daniel-hirscher.de/eclipse/ Wszystkie pluginy mozna zainstalowac przez menadzera w Eclipse A i jeszcze, jesli chce ktos podpowiadania w PDT (PHP Development Tool) jak jest w srodowisku ZENDa (czyli podpowiada juz w trakcie pisania, nie trzeba klikac ctrl+spacja): http://web.archive.org/web/20070611111223/...zend-studio-tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 matlas coś te linki nie zupełnie poprawnie wskazują, zupełnie inne adresy zmień to Miałem się właśnie spytać o cały zestaw aplikacji, wtyczek etc. używanych przy stronach. Taka kompletna skrzynka narzędziowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 Poprawiłem linki. W sumie wtyczki co podałem + APTANa w 100% mi wystarczają w pracy. Jeszcze mozna dodac Subclipse do SVN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi