wyksztalcioch Napisano Czerwiec 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2008 Za pomocą yuma zainstalowałem paczkę WindowMaker. W pliku .xinitrc zamieściłem wpis: #!/bin/bash exec wmaker Po wydaniu komendy startx odpalają się Xy i dostaję komunikat "Window Maker received signal 11". Byłbym bardzo wdzięczny za sugestię, które pomogą mi rozwiązać problem. Próbowałem poszukać czegoś w internecie, na oficjalnej stronie, ale ta wygląda, jakby aktualnie nie działała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 Jeżeli to desktop, to czy nie lepiej obsłużyć sesję wmakera przez managera sesji? patrz /usr/share/xsessions/wmaker.desktop lub /usr/share/apps/kdm/sessions/wmaker.desktop (ten drugi nawet jest gotowy w paczce kdebase). Z drugiej strony, sprawdź czy wmaker startuje z xterma po poleceniu xinit, a także czy inne proste managery, np. twm, odpalają się z Twojego .xinitrc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Czerwiec 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 Jakoś przyzwyczaiłem się do odpalania systemu w trybie tekstowym. Wydaje mi się, że jest to szybsze, i raczej nie powinno wywoływać, żadnych błędów Obecnie używam IceWM i odpala się z .xninitrc bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 Jakoś przyzwyczaiłem się do odpalania systemu w trybie tekstowym Rozumiem i doceniam. Tak tylko pytałem. A sposób jest kanoniczny i ma działać. Może coś masz pomieszane w ~/GNUstep, albo w innym konfigu X-ów? albo w konfiguracji globalnej wmakera? Hm, masz Fedorę 9? http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=188334 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Czerwiec 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2008 Tak..fedora 9. Spróbuję porobić coś z tym źródłem, ale nie wiem jak mi wyjdzie, bo zawsze korzystam z yuma. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi