Linkas Napisano Lipiec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2008 Witam Gdy włączam dodaj/usuń aplikacje i chcę odświeżyć listę apkikacji wyświetla mi się okno: "Brak dostępnego połączenia sieciowego Cannot refresh cache whilst offline". A przecież mam włączony internet. Gdy wybieram coś z listy(np. "Pulpit GNOME") to po długim oczekiwaniu wyświetla się "nie znaleziono wyników". Wszystkie filtry mam wyłączone. Przed chwilą włączyła mi się aktualizacja systemu. Może ona jest temu winna? Tzn. Przed chwilą ale dodaj/usuń aplikacje włączyłem jeszcze jak nie wiedziałem o aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2008 A przecież mam włączony internet.Jesteś pewien? Jak to sprawdziłeś? Czy uruchomiony z konsoli yum działa? Np. polecenieyum makecache Oczywiście uruchom to jako root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linkas Napisano Lipiec 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2008 Wpisałem yum makecache teraz ściąga jakieś pliki Po ściągnięciu----------------------- Teraz działa jak należy! Dzięki WalDo. A tak jeszcze spytam . koło nazw pakietów są takie paczki otwrte i zamknięte-co to znaczy? Otwarte to już zainstalowane w systemie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2008 Otwarte to już zainstalowane w systemie?Nie mam pojęcia, nigdy nie korzystam z tej aplikacji. Wolę używać konsoli i yuma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi