Jony Napisano Lipiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2008 Witam Chciałem sobie zainstalować DX9 przy pomocy PlayOnLinux. Z listy skryptów wybrałem więc DirectX 9 : February 2005 - December 2006 patch po czym uruchomił się kreator. W pierwzsym oknie kliknąłem Do przodu i pojawiło się drugie puste okno Choose a prefix to patch. Znów klknąłem Do przodu, kreator się zamknął, a w konsoli pojawił się komunikat: cat: /home/jony/.PlayOnLinux/configurations/installed/: Jest katalogiem Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2008 Błąd mówi Ci wszystko... Polecenie cat wyświetla zawartość pliku, a skrypt próbuje wyświetlić zawartość katalogu (jako plik tekstowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Lipiec 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2008 (edytowane) Ok w takim razie co poprawić w skrypcie? Dlaczego okno Choose a prefix to patch jest puste? I czy to normalne, że w menu Narzędzia pierwsze trzy pozycje są nieaktywne? W ramach odkurzania starych postów. Okazuje się, że w playonlinux jest odwrotnie niż w Windowsie. Wpierw instalujemy program/grę, a potem DirectX-y. Eech wszystko przez te windowsowe nawyki. :lammer: Edytowane Styczeń 17, 2009 przez Jony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi