Black Dog Napisano Lipiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 Pytam, bo mnie to ciut zastanawia, zwłaszcza sekcja dotycząca karty graficznej... #Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" # keyboard added by rhpxl Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "intel" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Driver "intel" Niby wszystko działa, z tym że włączenie Desktop effects powoduje natychmiastowy crash systemu. W fedorze 8 w xorgu miałem driver i810 ... Karta intel 852gm, czyli stary zintegrowany intel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 mi przy którejś instalacji F8 intel wykszaczał się na desktop efekt, rozwiązanie: przejść w init 3, wywalić xorg.conf i przejść w init 5 a fedora powinna zacząć krzyczeć i odnowa zrobić ten plik, prawidłowo miejmy nadzieję Mi wtedy pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Lipiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 zobaczymy zobaczymy Ale jak się wy***przy całkiem to uduszę Swoją drogą ja to mam z tym desktop effects tak, że wywala się całkowicie kde... a potem nie idzie się do niego zalogować.. Ale beka... wywalilem xorg.conf, reboot- i sie nie przyplul, po prostu sie odpalil... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 To zrób kopię tego pliku, na miły bóg zawsze robię kopię. Nie pamiętam już jak to było, ale wiem, że parę rzeczy 3D nie działało, tzn. jedna działały inne nie i to było dziwne i co taki sam jest xorg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Lipiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 Właśnie to jest śmieszne bo go NIE MA. Nie ma pliku xorg.conf w /etc/X11 tam gdzie byc powinien. A system chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Lipiec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2008 W F9 xorg.conf nie jest potrzebny w większości przypdków, w następnym wydaniu xorgów zostanie on całkowicie usunięty. Wszystko ma być automagicznie konfigurowane. Pytanie tylko co będzie jak jakiś użytkownik będzie chciał wprowadzić jakieś zmiany... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi