Dragoste Napisano Lipiec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2008 Witam Mój problem polega na tym, że po ustawieniu czegoś w niektórych programach, a dalej po restarcie systemu, wraca do tych sprzed zmian. Jak dotąd zauważyłem to w: Alsamixer - ścisza mi na max i po każdym uruchomieniu muszę podgłaszać Kadu - do niedawna zapamiętywało tylko nr i hasło, teraz nie wiem dlaczego zapamiętało listę kontaktów. Ale dalsza konfiguracja ( czcionki dźwięki etc ) nadal nie da się trwale ustawić Więcej grzechów nie pamiętam System Fedora9, na laptopie Asus F3Sv Zapewne do rozwiązania problemu potrzebne będą jakieś dane, ale nawet nie wiem co może się w tym przypadku przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2008 kiedyś tak miałem z pewnymi programami, okazało się że nieuważnie używałem praw roota i niektóre pliki w moim katalogu nie są moje tylko roota i miałem to co ty -wyloguj się ze swojego konta użytkownika, zaloguj na root i wykonaj: chown -R user:grupa /home/user - jak nie podziała to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Lipiec 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2008 Spróbuj "odetkać" menedżera sesji. System -> Preferencje -> Osobiste -> Sesje -> "Zapamiętaj obecną sesję" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragoste Napisano Sierpień 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2008 Witam Prosze wybaczyc, ale dopiero teraz mogę odpisać.. Niestety żadna z dwóch wyżej wymienionych rad nie zadziałała. Ale doszedłem jeszcze do jednej rzeczy, jeśli wyłączę ( i włączę) program, to ustawienia już zostają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi