AdamS-75 Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 czy ktos probowal instalacji pod wine powyzszego zestawu ? u mnie niby wszystko ok sie zainstalowalo ... pociagnal plik id na odpowiednie miejsce ale ..... no wlasnie ale niestety przy uruchamianiu i podaniu hasla tak jakby wisialo ...... aha adres serwera lotusowego sprawdzilem .. telnetem tez sie dobijam .... moze mi ktos pomoc ? pozdrawiam AdamS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 A po co instalować pod wine jak jest nowsza natywna wersja (8.0) dla linuksa, i to jeszcze na dodatek zbudowana jest paczka dla RHEL5 która bez problemu pójdzie na fedorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 hmmm a skad kolega ja ma ? moge o jakis link prosic ewentualnie ? i czy bedzie dzialalo z serverem domino 7 ? pozdrawiam AdamS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Hmmm szczerze powiedziawszy to mam ją z wewnętrznej sieci IBM-a do której dostępu z zewnątrz nie ma. Natomiast czy jest gdzieś na necie to nie mam pojęcia, raczej wątpię. Chyba że chcesz ją normalnie kupić. Na pewno można stąd ściągnąć (po uprzednim zarejestrowaniu się) publicznie dostępną wersję beta 8.5, ale zaznaczam że to beta więc do środowisk produkcyjnych się nie nadaje raczej, co najwyżej do potestowania i pobawienia się w domu, lub też stąd ściągnąć 60-cio dniowego triala wersji 8.0.0 (również po uprzednim zarejestrowaniu się). Więcej interesujących Cię informacji może znajdziesz na stronie lotus notes -> http://www-306.ibm.com/software/lotus/products/notes/ Natomiast co do współdziałania to myślę że najlepiej by było zerknąć w dokumentacji gdzieś, ale chyba nie powinno być problemu z kompatybilnością wstecz. ps. najnowszą wersją jest obecnie 8.0.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2008 dzieki za info ciekawy jestem czy mozna zamienic licencje ktore mam na licencje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT ...... musze chyba usiasc w wolnej chwili i poczytac ta umowe minelo troche czasu i jak kupowalismy to byla wersja 7 i tylko pod winde .... Pozdrawiam AdamS PS czy tylko tam jest ta wersja ? prubowalem sie zarejestrowac i cos mnie wywalalo .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Panowie co jest nie tak z tym lotusem ? [root@pch1004 Pobrane]# ./IBM_Lotus_Symphony_linux.bin IBM Lotus Symphony - starting installation... please wait mktemp: za mało X-ów we wzorcu `/tmp/symphony146761218455462.tmp' tar: opcja wymaga argumentu -- C Użyj `tar --help' albo `tar --usage' żeby otrzymać więcej informacji ./IBM_Lotus_Symphony_linux.bin: line 30: ./setup.bin: Nie ma takiego pliku ani katalogu [root@pch1004 Pobrane]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Spróbuj zamienić mktemp -d /tmp/*.tmp na mkdir /tmp/symphony w skrypcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 nie jestem jeszcze za "biegly" i w zwiazku z tym kolejnr pytanie : mam tylko ten plik IBM_Lotus_Symphony_linux.bin (jedyne co z nim zrobilem to standardowe chmod zeby dodac uprawnienia do wykonywania) i w nim mam to zmienic ? jezeli tak to jak ? ( nie siedze teraz przy tamtym kompie...) pozdro AdamS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Otwórz go w jakimś edytorze tekstu, przynajmniej część tego pliku powinna być widoczna jako zwykły tekst, i tam gdzie znajdziesz coś z tą komendą mktemp -d /tmp... to zamień na mkdir i zapisz zmiany normalnie. I spróbuju wtedy odpalić instalator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Otwórz go w jakimś edytorze tekstu, przynajmniej część tego pliku powinna być widoczna jako zwykły tekst, i tam gdzie znajdziesz coś z tą komendą mktemp -d /tmp... to zamień na mkdir i zapisz zmiany normalnie. I spróbuju wtedy odpalić instalator. vi to zrobic ? jutro spróbuję pozdro AdamS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi