Amilo Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 Witam, System, Fedora 9 + gnome instaluje wszystko wg opisu po tym adresem: http://www.mephir.net.pl/fedora_compiz_fusion wszytsko idzie gładko, w momencie uruchomienia "fusion-icon" dostaję biały ekran i zwiech systemu. Dodam jeszcze, że compiz check pokazał same "ok" jak jest to pokazane na dole w/w opisu w linku. Czekam na ew. propozycje co dalej zrobić z tym fantem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 Hmmm możliwe, że jeszcze trzeba troszkę poczekać na aktualizację serwera X lub Compiz'a lub czegoś innego powiązanego z tym, ja to miałem tak, że najpierw nie było sterowników do karty graficznej a teraz co trochę wychodzi poprawka może w tym przypadku też trzeba poczekać??? Powiedz proszę jakiej firmy masz kartę graficzną bo jak np nVidia to zainstaluj kmod-nvidia a nie tą paczkę ze strony nVidia =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amilo Napisano Sierpień 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Tu jest bardzo dokładnie - grafika intel więc nvidia odpada Fujitsu-Siemens AMILO Pro V2085 [VFY:APED208563H2PL] Intel Pentium M 1,7 Ekran 15.4" WXGA (1280x800) System: MS Win XP Home PL DVD+/-RW RAM: 512 MB HDD: 60 GB Grafika: Intel Graphics Media Accelerator 900 Waga: 2.9kg, 273 x 23/37 x 359 mm VGA, USB x 4, PCMCIA, LAN, TV-OUT, Modem, WiFi, Fire Wire (IEEE 1394), Czytnik kart, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amilo Napisano Sierpień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 OK znalazłem więc pokazuję: "Aby uruchomic nasze Compiz-Fusion(Gnome), wchodzimy w menu Aplikacje -> Narzędzia Systemowe i wybieramy "Compiz Fusion Icon" i w tym momencie powinien odpalić się nam Compiz-Fusion oraz powinna przybyc nam niebieska ikonka ze strzałką koło zegarka. W tym momencie najczęstszym problem jest pojawiający sie biały ekran, ale nie przerażamy się to jest tylko chwilowe , zapewne nie możemy w pełni korzystać z Direct Rendering, a więc co dalej, jak pozbyć się białego ekranu. Koniecznym będzie przejście na konsole tekstową(nie restartujemy broń Boże komputera, robimy to korzystając z konfiguracji Ctrl+Alt+F1), logujemy się następnie wykorzystując "top" zabijamy proces o nazwie compiz, teraz już jak powrócimy do naszych okienek(Ctrl+Alt+F7) powinien nasz przeklęty ekran znikł, co prawda teraz za pieknie nie wygląda nasz Desktop, ale umożliwi nam to zaradzenie WSOD. Klikamy na ikonce Compiz-Fusion prawym klawiszem i zaznaczamy opcje "Indirect Rendering" z menu "Compiz Options", a następnie przeładowywujemy Managera okien korzystająć z opcji "Reload Window Manager". W tym momencie powinien nam się załadować Compiz bez białego ekranu, jeżeli jednak taj by sie nie stało korzystamy powtarzamy krok czwarty zaznaczając równiez opcje "Loose Binding"." http://www.mephir.net.pl/fedora_compiz_fusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palnik Napisano Sierpień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2008 panowie moze jakis pomysl. nadal mam bialy ekren po wlaczeniu Indirect Rendering (wlaczone domyslnie, brak mozliwosci edycji) oraz opcji Loose Binding. grafika - radeon x200 (laptop). poslugiwalem sie http://www.mephir.net.pl/fedora_compiz_fusion , nie instalowalem zadnych sterow. bede wdzieczny za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Sierpień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2008 A próbowałeś compiza z repozytorium fedory a nie zewnętrznego? Poza tym niestety muszę Cię zmartwić: radeony na linuksie dość często sprawiają problemy. Nie zdziwię się jeżeli będziesz musiał szukać sterowników wspierających 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palnik Napisano Sierpień 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2008 wiem ze sprawiaja problem, ale nudzilo mi sie (kolarstwo torowe na olipiadzie ) wiec stwierdzilem ze czyms sie zajme. teraz to juz mi sie nie chce tym bawic - dla mnie liczy sie stabilnosc i niezawodnosc systemu a nie jego haxiarski wyglad teraz musze sie zabrac za ogarniecie karty wifi (d-link dwl-g650+ , pcmcia) ale i tak dzieki za zainteresowanie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi