rafaello20 Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Witam, mam taki problem, mianowicie: Postawiłem serwer z sambą i i działa ok. Problem pojawia się w momencie gdy serwer wyłącze i po ponownym uruchomieniu go w otoczniu sieciowym windowsa serwera samby nie widać. Restart smb oraz nmb nic nie pomaga. Dopiero gdy w smb.conf dodam np. znak ###### w dowolnym miejscu i zapisze zmiany - wówczas serwer pojawia się w sieci windows Proszę uprzejmie o podpowiedz gdzie się jeszcze walnołem lub co nalezałoby zrobic, aby po uruchomieniu serwera z sambą widoczny był w otoczniu windows Dziękuje serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Obejrzyj logi (systemu, selinuksa i samby), ewentualnie włącz wyższy poziom debugowania odpowiednich demonów. Czy używasz testparm? Spróbuj bez firewalla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 A w jaki sposób wyłączasz serwer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaello20 Napisano Sierpień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 ok, dzięki za podpowiedz, juz znalazlem problem, SElinux blokował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Następnym razem pokaż plik konfiguracyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi