xclear Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Witam mam klopot, gdy chce skopiowac jeden plik do /lib wyskakuje mi brak uprawnien. wiem ze gdzies mozna bylo to odblokowac tylko nie pamietam. A szukajac w internecie nie znalazlem P.S Pracuje na gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Logujesz się w konsoli jako root su i odpalasz mc Jak nie masz go zainstalowanego to: yum install mc Możesz też odpalić nautilusa jako root - wydajesz w konsoli polecenie nautilus - po zalogowaniu jako root oczywiście. Osobiście polecam krusadera yum install krusader Po jego instalacji w menu powinieneś mieć ikonę dla zwykłego użytkownika, jak i krusader-root. Co prawda jest on stworzony dla środowiska KDE, ale yum nie ściągnie go całego, tylko potrzebne biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Zaloguj się na roota i potem wpisz "nautilus". PS: sorry nie doczytałem całego posta wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi