Ridd Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Witam wszystkich! Mam bardzo złożony problem z konfiguracją sieci lokalnej. Opiszę wszystko dokładnie. Mam w domu dwa komputery (Zwykły PC i Laptop) które mają dostęp do internetu za sprawą dwóch routerów (Router ADSL Edimax AR-7084A i Router Wireless D-Link Dl-524). Pomocne będzie to zdjęcie: Sieć Jak widać komputer PC jest podłączony bezpośrednio do routera ADSL, a laptop łączy się przez Wi-Fi z Routerem Wireless, który dostaje sygnał od routera ADSL. Co w związku z tym? Chcę skonfigurować na obydwu komputerach sieć lokalną w celu ustawienia drukarki sieciowej oraz możliwości swobodnej wymiany plików (Z udostępnianiem dam sobie radę). Proszę tylko o wskazówki dotyczące konfiguracji sieci. Dodam tylko, że na komputerze PC mam dwa systemy (Win XP z SP3 i Lunux Ubuntu 8.04). Na laptopie jest tylko Win XP SP3. Chodzi mi o konfigurację sieci tylko pod Windows`a. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 to ruter wifi ustaw tylko w tryba Acces Pointa i po sprawie. Ps. to jest forum fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Lunux UbuntuWTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 WTF? A zauważyłeś Win XP z SP3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamS-75 Napisano Sierpień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 Chodzi mi o konfigurację sieci tylko pod Windows`a. to zalezy jak masz skonfigurowane routery (np tablice rutingu ,dobra adresacja sieci , czy masz gdzies tam dhcp itp) .... A zauważyłeś Win XP z SP3? a co w tym jest dziwnego/smiesznego ? bo ja uzywam archaicznego windowsa 2000 .... ? czyzby nie bylo jeszcze sp3 ? czy znowu microsoft daj ciala i cos nie dziala po sp3 ? Pozdro AdamS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 Jeśli mogę wtrącić 3 grosze - SP3 jest ale podobno szwankują wtedy modemy Neo a jeśli nawet nie, to i tak jest opinia, że więcej błędów narobił, niz załatał xD <pwnd> ...znowu Microsoft dał ciała... M$ cały czas daje xD gdyby to przełożyć na swobodniejszy język to wyszłaby katastrofa biologiczna xD Co do samej drukarki jeszcze, CUPS może być pomocny... ja zrobiłem nową klasę i już coś zaskoczyło, dało się z laptopa wydrukować stronę testową " myślę, że ma to jakiś sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 Widzę, że czas zamknąć temat, bo kolejne bezsensowne wypowiedzi się mnożą a kolega Ridd pojawił się, napisał post i od tej pory tu nie zaglądał. Zastanawiam się czy całkiem nie skasować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi