ra-v Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 OS: Fedora 9 (2.6.26) VMware Server 1.0.6 PC: Compaq Deskpro EN, CPU: P3-1.0GHz, RAM: 512MB Płyta głowna: Intel 815, zintegrowana grafika (i810, 4MB VRAM, 64MB AGP) i dźwięk Mam problem z AGB. W VMWare Server w Windows 2000 program AIDA32 i Sandra widzi AGP 1.0, 64MB dla szyny AGB i kartę SVGA II 16MB. Widzi też płytę Intel 440 BX, czyli prawie zgodną z moją. Wszystko działa poprawnie z wyjątkiem jednej rzeczy. Mimo włączonej akceleracji w VMware widzi ją, jakby byłą wyłączona (nie widzi Direct3D, mam DirectX 9). Czy coś można zrobić, żeby zmienić ten stan rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Czy coś można zrobić, żeby zmienić ten stan rzeczy?Pytanie raczej na forum VMware a na pewno nie do działu RHEL jeśli instalacja jest na Fedorze. Przenoszę wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Zaden system wirtualizacji nie daje akcelelacji 3D dla maszyny wirtualnej. Po prostu wirtualka nie moze gadac ze sprzetem matki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Sierpień 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 A jest sposób na emulacje akceleracji tak, żeby wirtualny Win2K widział akcelerację, choć jej nie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2008 w gosciu (o ile to linux) to iksy nadrobia to MESĄ- programowa emulacja opengl/cokolwiek zwiazanego z 3D :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Sierpień 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2008 mks.enable3d = "TRUE" svga.vramSize = "67108864" vmmouse.present = "FALSE" W DxDiag z 3 opcji dotyczących ekranu - 1. działa, 2. (direct 3D) nie za bardzo, 3. nie działa. Więc albo problem jest rozwiązany i nic więcej nie da się zrobić, albo wręcz przeciwnieL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2008 Ja zainstalowałem VMBox...czy jak to się zwie...ah VM VirtualBox Po zainstalowaniu XPka (ciii to tylko do testów ) i zainstalowaniu "Guest Additions" już uzyskało się lepszą rozdziałkę, kolory, dźwięk... jednak w DXDiag 1sza opcja dot. grafiki była włączona zaś 2 pozostałe niedostępne, również gry wymagające 3D wykrzaczały się jeszcze przed włączeniem acz fakt faktem zachodziły dalej niż odpalanie przez Wine o_O (przeklęty GameGuard) mogę jeszcze spróbować z grą niewymagającą 3D ciekawe czy wejdzie Ekhem przepraszam za wykład Podsumowując więc Chyba jako takiej pełnej 3D narazie się nie uzyska chodźby nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi