thof Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 No nieźle, to chyba jakiś bug. W tym połączeniu, które utworzyłeś ustaw koniecznie "Łączenie automatyczne", wyedytuj plik /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf i zmień jego zawartość na: [main] plugins=keyfile,ifupdown Teraz reboot i powinno ustawiać automatycznie statyczne ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_17 Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Wyedytowałem wskazany plik i po restarcie zostało mi na liście w NetworkManager - e tylko to nowo utworzone połączenie. Łączy się przy starcie - ogólnie wszystko jak trzeba. Dzięki serdeczne Początkowo tego nie zauważyłem, ale po zmianie połączenia zmieniła mi się także nazwa i domena komputera na localhost.localdomain - a zależy mi na tym, aby ją zmienić, tylko gdzie. Edytowałem już chyba wszystkie pliki dotyczące ustawienia hostów, ale jak dotąd nie trafiłem tego odpowiedniego (zależy mi na zmianie zarówno nazwy jak i domeny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi