D154573R Napisano Wrzesień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Witam, Dziś po "latach" przerwy zdecydowałem się na instalacje FC tym razem 9. Problem w tym, że instalacja zatrzymuje się przy instalowaniu kernela, no i można czekać wieczność a wtedy po jakimś czasie sie wiesza całkowicie co stwierdzam po niemożności ruchu kursorem po ekranie. Co zrobić i w czym tkwi problem? EDIT: W trybie tekstowym błąd występuje już na starcie (2%) instalacji i koniec zabawy. W błędzie są na starcie jakies informacje o yum...pak czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Czy przeprowadziłeś test nośnika na początku instalacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D154573R Napisano Wrzesień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Tak przeprowadziłem i wszystko poszło bez problemów. Dziwne ze w trybie tekstowym wywala sie juz na starcie a w graficznym dopiero na 722 w mym przypadku pakiecie jakim jest kernel Może system plików mu nie pasuje i nie potrafi zapisać? Pozwoliłem by instalator podzielił mi partycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 Witam, Możesz mieć podobny problem do mnie. Instaluj FC9 w języku angielskim, potem zmienisz sobie na polski. Miałem podobny problem do Twojego ( jak dla mnie nawet taki sam, dotyczył instalacji na notku 6715b ). W ten sposob sobie z nim poradziłem. Zresztą dotyczy on fC7,FC8 i FC9. Sprawdziłem doświadczalnie. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D154573R Napisano Wrzesień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2008 Niestety nic to nie dało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 Nie ma Fedora Core 9 ani 8, jest Fedora 9 i 8 Czy płyta jest nie zarysowana? Czy zrobiłeś test płyty przed instalacją? Czy sprawdziłeś sumę kontrolną przed wypaleniem płyty? Czy instalujesz domyślny zestaw aplikacji, czy coś zmieniasz? Miałem często taki problem że instalator wywalał się jak dawałem jakieś inne pakiety niż domyślne (dlaczego? nie wiem). Pozatym, to że kursor się nie rusza, nie znaczy że się zawiesiło coś. Spróbuj dać Ctrl+Alt+[F1], pod [F3] albo [F4] są logi z instalacji, zapewne coś będzie napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D154573R Napisano Wrzesień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 Robiłem testy, sumy kontrolnej nie sprawdzałem, płyta bez rysek. Instalowałem też najprostrzą instalacje i caly czas to samo. Ctrl+Alt+F1-F4 nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 moze w czasie instalacji przed zwiecha przelacz sie na terminale tekstowe i patrz na logi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cathor Napisano Listopad 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2008 Witam, mialem ten sam problem na lapku Fujitsu Siemens...Mam na nim zainstalowane dwie kosci pamieci po 512 MB z czego tylko jedna jest dedykowana (kingston) druga to tez kingston ale od Toshiby Przed instalacja wyjalem te od Toshiby i wszystko ruszylo bez problemu. Po instalce wlozylem znow te "pamiatke" i do dzis dziala Nie wiem czemu tak jest - az tak sie nie znam...wyjalem te kosc na "czuja" Moze u Ciebie tez sie "pamiatki" gryza przy instlacji Pozdrawiam Cathor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi