josepmorales Napisano Wrzesień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 Witam Może ktoś miał podobny problem jak ja przy ściąganiu p2p a konkretnie azureus,ktorrent i bittorren połączenie z internetrem zostaje przerwane po jakimś czasie ( od kilku do kilkunastu minut.) ściągania plików. Jeśli nie włączam żadnego z nich internet działa normalnie. Po przerwaniu tego połączenia można je deaktywować ale aktywować już nie. Trzeba zrobić reset kompa i wszystko zaczyna się od nowa. Ma ktoś z zapalonych fedorowiczów 8 taki problemy ? A jak tak to prosze o jakieś sugestie które pomogą mi zlikwidować ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cracket Napisano Wrzesień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 a możesz napisać coś więcej o szybkości łącza, swoim dostawcy internetu, czy masz publiczcne ip czy prywatne, czy korzystasz z proxy, a potem co to znaczy że nie masz internetu - czy to strony się nie otwierają ? Może po prostu zmniejsz pasmo zjadane przez twoich pupilów. Nie napisałeś czy jak zamkniesz programy p2p to po jakimś czasie (0,5h)wraca internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josepmorales Napisano Wrzesień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 łącze bez górnego ograniczenia, bez proxy,ip prubliczne, karta sieciowa przestaje działać moge ją zdezaktywować ale juz ponownie aktywować jej nie można, nic nie daje wylogowanie, jedynie reset , transfer na p2p często nie przekraczeł 30 kbs więc raczej o zapchaniu łącza nie ma mowy , pod win nie bylo tego problemu , jak padnie to nie wraca ---- łączenie postów ---- Przy próbie aktywacji karty po przerwaniu połączenia nie może ustalić IP. W czym jest rzecz ? Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 Transfer może być nawet 5 KB/s, a przy kilkuset podłączonych peerach łącze nie będzie wyrabiało. Tak samo jak transfer może być 300KB/s a przy małej ilości peerów będzie śmigało jak szalone. Imo to jakiś problem z kartą, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josepmorales Napisano Wrzesień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 czyli proponujesz zmienszyc ilość połączeń na torent i ilość ściąganych torentów jednocześnie. Zobaczymy jak to bedzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Wrzesień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2008 Z tego co wiem to nic Ci to nie da, sam tak miałem na F8... jedyne co pomogło to nieużywanie compiza... Wiem, brzmi dziwne ale widocznie coś compiz miał nie tak i się żarł z p2p... Ustawiałem tegoż compiza kilkanascie razy i nic nie pomagało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi