zwierzu85 Napisano Wrzesień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2008 Witam Nie wiem czy zakładam temat w dobrym miejscu... Aktualizowałem system, w trakcie przez przypadek wyłączyłem komputer i środowisko graficzne padło... Gdy chcę załadować gnome wyskakuje mi, że nie może znaleźć modułu xorga. Jestem początkującym i nie bardzo sie jeszcze orientuje w linuxe... Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2008 Uruchom system w trybie tekstowym (przy starcie w menu GRUBa kolejno wciśnij "a", spację, "3" i <enter>), zaloguj się na roota i uruchom yum update. Jak coś będzie nie tak, to zapisz błędy (dokładnie!!) i pokaż tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 Po wejściu do trybu tekstowego tak jak to opisał Waldo możesz spróbować jeszcze komendy "system-config-display". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 "system-config-display".Daj spokój. Z całym szacunkiem, ale te wszystkie config-system-* są mocno przestarzałe i lepiej je omijać z daleka. Oczywiście to takie moje spostrzeżenie, ale chyba słuszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi