Marcin Ostrowski Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Witam interesuje mnie możliwość połączenia z konsolą serwera (Fedora, Centos) za pomocą komórki z dostępem do internetu. Zapewne jest to możliwe, zastanawiam się tylko jaki model telefonu udostępniał by taką możliwość lub możliwość instalacji klienta do połączenia (np. Putty lub podobny.) A jeśli nie telefon to może jakiś Palmofon (HTC itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Jakiś telefon z symbianem (ja mam nokię e51) i s60putty: http://s2putty.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Polecam spróbować → midpSSH. Wymagany jest w zasadzie telefon z javą i obsługą socketów (protokół midp w wersji 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Ostrowski Napisano Wrzesień 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Polecam spróbować → midpSSH. Wymagany jest w zasadzie telefon z javą i obsługą socketów (protokół midp w wersji 2) próbowałem właśnie midpSSH (mój telefon SW W200i jest na liście zgodnych) ale mimo wpisania poprawnego hasła i niezależnie czy wybiorę SSH1 czy SSH2 przy próbie łączenia wyświetla mi w telefonie authentication failure.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 a sshd masz poprawnie skonfigurowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Uzywalem s60putty (N7610, N95) i Terminal Services Client (preinstalowany na XDA [HTC]) - zadnych problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Ostrowski Napisano Wrzesień 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 a sshd masz poprawnie skonfigurowane ? na serwerze dobrze, łączę się pytty'm zarówno z LANu jak i z domu. skonfigurowane pod SSH2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Wrzesień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 próbowałem właśnie midpSSH Ja też użwam tego programiku, działa poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Ostrowski Napisano Wrzesień 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 Ja też użwam tego programiku, działa poprawnie właśnie próbuje, i jest tak: ========================================================= negotiating...OK requesting authentication sent public key sent password Start keybord interactive Authentication failure: Available method are: publickey, gssapi-with-mic, password. ========================================================== a potem jeszcze to wyrzuca: Reader: Couldn't read from socket. Skoro tobie działa napisz mi co zmieniałeś w ustawieniach SSH i samej sesji w tym programiku? czy może jeszcze coś innego zmieniałeś w ustawieniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Wrzesień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 Ustawiania ssh: prefer: SSH1, Public Key Off, Store Sesion Key ON, Sesion Key size 512, nadmieniam że mam stadradową konfigurację na serwerze SSHD W ustawieniach ProXY MODE OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2008 Być może Twój telefon nie obsługuje Skarpetek (Socket ), miałem dokładnie to samo jak od taty telefon pożyczyłem (własnie Sony Ericsson). Na Siemensie działało bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Wrzesień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2008 no mi na sony ericson działa (K750i) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Ostrowski Napisano Wrzesień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 to może jeszcze na inną modłę - a co powiecie na telefon z windows mobile 6? jest kilka fajnych fonów z WM6 - pytanie czy znacie/polecacie (z naciskiem na polecacie) jakiś softy typu putty na platformę WM6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Ostrowski Napisano Październik 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 no mi na sony ericson działa (K750i) a jak wygląda odpalony mc? u mnie na C902 jest kompletnie nieczytelny jak odpalony przez putty na windzie ze żle ustawionym kodowaniem Ustawiałem na róźne sposoby i nic to nie zmieniło. Samo połączenie działa i z wiersza moźna pisać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi