Skocz do zawartości

Problem Z Siecia Wifi Po Aktualizacji

HermeZ

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak nie ma nm-applet w procesach to go uruchom w konsoli i zobacz czy wywali jakieś błędy

Wyraziłem się niejasno - nie - nie ma w procesach. W konsoli bash mi pisze że nie ma takiego polecenia.

Generalnie obecnie w ogóle sieci nie ma, nawet kabel się łączy. To znaczy - interfejsy się podnoszą, ale nawet eth0 ip nie dostaje ...

Chyba muszę przeinstalować na F10. Tylko nie wiem czy bezpieczniej będzie zaorać partycję, czy po prostu upgrade zrobić

To jak nie ma tzn. że masz odinstalowanego network-managera - doinstaluj z płyty.

Doinstalowałem ręcznie przez rpm (uff, całkiem zdążyłem zapomnieć jak to się robiło odkąd yum jest), ale i tak go nie było 8-)

A, co mi tam, na szczęście nie było tam danych. Przeinstalowałem na F10. Było 10 razy łatwiej niż naprawić tą F9 :-(

Tylko teraz boję się puścić update, bo ostatnio to on mi spaprał wifi

• 2 weeks later...
Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy po restarcie, system nie byl w stanie polaczyc z z siacia bezprzewodowa (WPA). Wyswietlil sie monit o podanie hasla, ok, wpisalem.... i znowu monit o haslo, i tak caly czas.

Też miałem taki problem, ale z reguły wystarczyło zrestartować router WIFI :ph34r: Nie koniecznie wina musi leżeć po stronie Fedory :)