Wywern Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 No to jak nie ma nm-applet w procesach to go uruchom w konsoli i zobacz czy wywali jakieś błędy Wyraziłem się niejasno - nie - nie ma w procesach. W konsoli bash mi pisze że nie ma takiego polecenia. Generalnie obecnie w ogóle sieci nie ma, nawet kabel się łączy. To znaczy - interfejsy się podnoszą, ale nawet eth0 ip nie dostaje ... Chyba muszę przeinstalować na F10. Tylko nie wiem czy bezpieczniej będzie zaorać partycję, czy po prostu upgrade zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 To jak nie ma tzn. że masz odinstalowanego network-managera - doinstaluj z płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 To jak nie ma tzn. że masz odinstalowanego network-managera - doinstaluj z płyty. Doinstalowałem ręcznie przez rpm (uff, całkiem zdążyłem zapomnieć jak to się robiło odkąd yum jest), ale i tak go nie było 8-) A, co mi tam, na szczęście nie było tam danych. Przeinstalowałem na F10. Było 10 razy łatwiej niż naprawić tą F9 :-( Tylko teraz boję się puścić update, bo ostatnio to on mi spaprał wifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 Doinstalowałem ręcznie przez rpm (uff, całkiem zdążyłem zapomnieć jak to się robiło odkąd yum jest), ale i tak go nie było 8-) [...] A można prościej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlogic Napisano Styczeń 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2009 Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy po restarcie, system nie byl w stanie polaczyc z z siacia bezprzewodowa (WPA). Wyswietlil sie monit o podanie hasla, ok, wpisalem.... i znowu monit o haslo, i tak caly czas. Też miałem taki problem, ale z reguły wystarczyło zrestartować router WIFI Nie koniecznie wina musi leżeć po stronie Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2009 No i ja miałem identyczny, z tymże pomógł restart NetworkManagera i się już połączył Pytał o hasło, podawałem, on się łączył, ale mu się nie udawało, no i infinite loop. Dopiero po restarcie NM załapał połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi