zmarekz Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Witam Mam na dysku Fedore i Ubuntu. W komputerze mam zainstalowaną starą kartę graficzną Rive TNT 2. Z fedora postępuje tak jak napisano we szelkiej maści poradnikach i zazwyczaj udaje sie zainstalowac kartę graficzną właściwie. Kiedy zainstalowałem po raz pierwszy Ubuntu zdziwiło mnie (pozytywnie), iż ubuntu samo rozpoznało właściwą kartę i zaproponowało odpowiednie sterowniki do tej karty - na nowych ona nie działa potrzebne są o ile dobrze pamiętam w wersji legancy. W związku z tym mam pytanie czy w fedorze też można tak zrobić, że system sam rozpozna kartę (starą kartę) i zaproponuje do niej sterowniki ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Ubuntu proponuje Ci wasnoiUbuntu proponuje Ci wlasnosciowe, niewolne sterowniki, ktorych Fedora nie wspiera, nie wspierala i wspierac nie bedzie. Tak wiec odpowiedz na Twe pytanie brzmi: nie, nie da sie. Jedynym rozwiazaniem tutaj jest repozytorium livna (a w najblizszej przyszlosci rpmfusion) i instalowanie kmodow z tegoz repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi