morg Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Dziele się z innymi: vim /etc/gdm/custom.conf [daemon] TimedLoginEnable=true TimedLogin=yourusername TimedLoginDelay=0 Źródło: http://www.ultranetsolutions.com/Gnome-Automatic-logon.html M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 a to ciekawe, bo ja edytowałem inny plik w tym samym celu /etc/gdm/gdm.schemas we fragmencie kodu wstawić true i moj_login podobnie jak w tym co podałeś <schema> <key>daemon/AutomaticLoginEnable</key> <signature>b</signature> <default>true</default> </schema> oraz <schema> <key>daemon/AutomaticLogin</key> <signature>s</signature> <default>moj_login</default> </schema> ale po aktualizacji gdm nadpisał mi plik. Czy u ciebie po aktualizacji nadpisuje plik custom.conf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Październik 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2008 ale po aktualizacji gdm nadpisał mi plik. Czy u ciebie po aktualizacji nadpisuje plik custom.conf? Ja nie aktualizuje tego komputera na którym to zrobilem. M. Ps. Jesli nadpisal i zmienil sprobuj zmienic prawa by byl tylko odczyt. To tak na szybko nasunelo mi sie na mysli. Ewentualnie po aktualizacji reczna edycja pliku i przywrocenie mu poprzednich wartosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenoX Napisano Październik 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2008 Dziękuję bardzo, działa to super! To była jedna z rzeczy, której brakuje po przejściu z XP na Fc9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Listopad 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2008 Dziękuję bardzo, działa to super! To była jedna z rzeczy, której brakuje po przejściu z XP na Fc9. Drobiazg Postawisz flaszke bedziemy kwita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Listopad 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2008 Ten sposób działa również na Fedorze 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi