Skocz do zawartości

Problem Z Mysql I Mythtv

maro1979

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Fedore 9, w czasie instalacji wrzucilem MySQL na full tak wiec wszystko jet co trzeba. Moj problem polega na tym ze gdy wchodze do MythTV to przy wlaczaniu telewizji krzyczy mi ze nie polaczono z serwerem MythTV (baza na serwezre MySQL) i czy jego adres w pliku konfiguracyjnym jest poprawny. Zaznaczam ze wczesniej uruchomilem z konsoli MySQL, nadalem usera, haslo, nadalem nazwe hosta "localhost" oraz utworzylem nowa baze danych o nazwie MythTV. Potem uruchomilem mytha w opcji konfiguracyjnej (setup) i tam byl adres serwera 127.0.0.1:6543, co zmienilem na adres IP mojego kompa, adres backend zmienilem rowniez na ten sam co kompa, nastepnie zeskanowalem wszystkie dostepne kanaly, o dziwo znalazl mi kilkadziesiat (tyle ile trzeba). Ale jednak jak uruchamiam myth w roboczej wersji (frontend) to mi krzyczy to co wyzej.

Moze ktos z was mial podobny problem, a moze macie jakiegos manuala albo poradnik jak dokladnie skonfigurowac MythTV z MySQL.

Ogolnie jak widac to u mnie troche dziala bo w ogóle chce sie uruchamiac i chce sie konfigurowac, ale czegos z polaczeniem z baza mu brakuje.

Z gory wielkie dzieki