Muniek1 Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Witam, Zamierzam kupić telewizor prosił bym was o polecenie jakiegoś modelu (cena do 2000 zł MAX) Pierwsze pytanie to czy wybrać plazmę czy lcd? W sklepie powiedzieli, mi że plazma będzie lepsza do odbierania telewizji analogowej, zaś LCD do działającej w HD. W domu mamy kablówkę i nie planujemy przenieść się na N więc chyba plazma był by lepszym wyborem, jak sądzicie? Druga kwestia co do matrcy, to słyszałem że plazmy się bardzo szybko psują czy to prawda? Teraz firma zastanawiałem się nad modelami marek takich jak: Panasonic, Samsung (ten jest moim faworytem) lub LG. Co polecacie? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 bierz lcd - plazmy sie wypalaja - np jak bedzie ogladal obraz gdzie np obraz stoi - np jakies tabele obrazy nieruchome przez dluzsza chwile to w tym miejscu pixele potrafia sie wypalic bardziej i pozniej po zmianie obrazu widac ze tam gdzie byla uprzednio np wyswietlana ramka pixele maja inna jasnoc bo sie bardziej wypalily - wada do tej pory lcd bylo tak zwane smurzenie teraz nowe lcd sa tak dopracowane ze tego nie widac pozatym + mniejsze zużycie prądu + mniejsze odbijanie światła + większa ostrość obrazu zas mowisz ze bedzie ogladal kablowke - pomysl przyszlosciowo teraz telewizja N np miesiecznie kosztuje gdzies slyszalem 38 zl miesiecznie a ile placisz za kablowke zapewne podobnie - za pol roku za rok bedzie tansza od twojej kablowki i co wtedy bedziesz biegl zmienic telewizor ?pozatym ja mam tez kablowke i teraz wymieniaja sygnal analogowy na cyfrowy - analog jeszcz bedzie moze z rok z dwa- pozatym wszyscy na okolo kupuja lcd - chcesz sie wylamac? jaki model do 2000 tys to nie wiem - na google pelno jest opisow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Tez Ci polecam LCD. Poza tym kablowki zaczynaja przekazywac kanaly w HD (oddech konkurencji? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Nie słuchaj DEMONA i maskaza. Chociaż co do jednego DEMON ma rację: "na Google pełno jest opisów". Poczytaj na właściwszych, niż fedorowe forach. Na przykład hdtv. A to tylko jedno z wielu. P.S. Na wiosnę prawdopodobnie zmienię telewizor. Na dzień dzisiejszy w planach jest plazma (bo czerń jest czarna). Ale do wiosny dużo może się zmienić (nowe technologie w natarciu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Październik 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Dzięki wielkie za odpowiedź. Napisałem na tym forum bo po pierwsze mało się dzieje a po drugie prawie nigdy mnie nie zawiodło Chyba zdecyduje się na LCD. Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 http://plazma-lcd-fakty.pl/start.php poczytajcie ze strony " W naszym przekonaniu ? popartym niezależnymi badaniami ? z wielu powodów omówionych w tym serwisie plazma jest najlepsza dla ekranów 37" i większych." wybor nalezy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Odpowiedz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wy%C5%9Bwietlacz_plazmowy Wiecej wad niz zalet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 Wiecej wad niz zalet.Mnie szczególnie ta wada się podoba "na większych wysokościach, zazwyczaj powyżej 1 800 metrów n.p.m., wyświetlacze plazmowe wydają z siebie wyraźne brzęczenie" Na wyjazd w góry (oczywiście te poza Polską) nigdy-przenigdy nie zabierajcie ze sobą plazmowego TV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 No to zostaje czekanie na laserowy telewizor Mitsubishi. P.S. Muniek1 Ostatnio w "Avansie" miałem okazję obejrzeć dwa 37 calowe telewizory Panasonic Viera. Jeden LCD, drugi plazma, oba z takim samym sygnałem, oba ustawione obok siebie. Poszukaj takiego zestawienia w jakimś sklepie. Wtedy wybierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi