Wywern Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 Kiedyś kiedyś w FC6 znalazłem ładniutki ekran logowania - Happy Gnome. Jako że komputer jest tylko dla rodziny, to taki zdjęciowy login bardzo mi pasował. I tak miałem do ostatniego upgrade do Fedory 9. Tu w ogóle nie widzę narzędzi do wybierania wyglądu ekranu logowania Co się z nim stało? A może teraz to po prostu opcjonalny pakiet, którego nie zainstalowałem? Próbowałem wywołać (z konta root) gdm, bo tak mi się kojarzy że to tam się ustawia, ale niestety: ** (gdm-binary:2675): WARNING **: Failed to acquire org.gnome.DisplayManager ** (gdm-binary:2675): WARNING **: Could not acquire name; bailing out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 No nie ma i już, bo za bardzo GNOME ewoluowało w F9. W F8 jeszcze był, ciekawe czy będzie w F10. Puki co możesz zmieniać jakieś pierdółki typu motyw gtk, ikonki, czy tapetę, albo auto login (ostatnio nawet było na forum) grzebiąc w plikach konfiguracyjnych. Osobiście użyłem do tego gconf uruchomione z poziomu root i tam /apps/gdm. Ale żeby tak całkowicie motyw zmienić to jeszcze nie doszedłem do tego, pochwalił by się ktoś jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spadi Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 Najprostszą rzeczą w tym wypadku będzie downgrade do gdm z f8. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam do wątku na fedoraforum.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi