josepmorales Napisano Listopad 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2008 Mam taki problem co dla wyjadaczy pewnie będzie smieszny ale ok. Mam dostępne 62 aktualizacje fedora 8 . Chce je zainstalować za pomocą graficznego aktualizatora. Prosi mnie o włożenie płytki nr 1 fedora 8. OK no to pisze . mount -F /dev/cdrom /cdrom , wkładam płytke dvd z fedora naciska ok i dalej chce tą płytke choć juz wszystko jest zamontowane jak należy. Czy tu nie chodzi przypadkiem o ścieżke dostępu? Jak ją zmienić żeby odpowiadała programowi Package Updater ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2008 A jakby tak zacząć od przeszukania forum zamiast zakładać po raz kolejny identyczny temat? → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18933 Skorzystaj z opisów w mojej sygnaturce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josepmorales Napisano Listopad 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2008 Widziałem tego posta ale nic mi nie mowił. Ja chce za pomocą graficznego Package Updater robic aktualizacje a nie spod konsoli. Bo powiedzmy chce sobie zainstalowac chess z dodaj usun oprogramowanie i tez chce płytke wkładam robie tak jak napisalem wczesniej a on jej nine wykrywa. Gdzie jest problem ? Do konsoli i poleceń jeszcze dojdę ale małymi kroczkami najpierw muszę ogarnąć graficznie. OK ale widzę że wygodniej jest z pod konsoli yum install chess i się instaluje chodz nie wiem skąd się to pobiera ? A jakby tak zacząć od przeszukania forum zamiast zakładać po raz kolejny identyczny temat? ? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18933 Skorzystaj z opisów w mojej sygnaturce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2008 Widziałem tego posta ale nic mi nie mowił.No, podstawy systemu trzeba poznać, bez tego daleko nie zajedziesz. Ja chce za pomocą graficznego Package Updater robic aktualizacje a nie spod konsoli.A przeczytałeś cały ten temat? Widziałeś co napisał thof? Sprawdziłeś jak wyglądają u Ciebie pliki konfiguracyjne repozytoriów? Nie masz tam jakiegoś pliku o nazwie podobnej do Fedora-install-media.repo? Przeczytaj tamten wątek jeszcze raz uważnie. chodz nie wiem skąd się to pobiera ?Z serwerów w sieci udostępniających repozytoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josepmorales Napisano Listopad 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2008 Problem wrócił, nie mam pojęcia co to jest a strasznie mnie to denerwuje. A więc tak pisałem o tym kilka tyg. temu. Podszas ściąganie plików(wcześniej przez torrenta teraz nawet jak przez firefoxa sciągałem ) rozłącza mi połączenie internetwe np. po 5 min. . Wszystko było ok od momentu gdy odinstalowałem sporo pakietów łącznie z tymi graficznymi bo nie wiedziałem co to jest. Zainstalowałem graficzne ktos na forum mi podał kod. Aż do dzisiaj miałem 62 aktualizacje bezpieczeństwa zainstalowałem je no i problem powrócił. Jakiś kolega na forum napisał mi że miał to samo i było to przez compiza. Odinstalowałem. Problem nie znikną. Jak chodzi sama przeglądarka wszystko git zaczne coś ściągać i automatycznie po jakimś czasie transmisja ustaje połącznia nie ma. Może ktos ze znających fedore 8 coś wymyśli konkretnego a nie odinstalowanie compiza( nawet nie wiem od czego tego compiza ) . Albo może jakieś polecenie na obejrzenie tego co się zaktualizowało? Poprubuje, coś odinstaluje może się znowu naprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi