Skocz do zawartości

Brak Obsługi Raw?

dumle

Rekomendowane odpowiedzi

instaluje bazę danych oracla na f9 i stanalem w punkcie w ktorym musze zbindowac utworzone wczesniej partycje jako urzadzenia raw, ale nie moge tego zrobic gdyz fedora nie ma obslugi "raw", od 2 dni szukam informacji skad sciagnac/jak zainstalowac raw ale z mizernym skutkiem :/

Skąd wiesz że nie ma? Jak to sprawdzałeś? Jak szukałeś?

nie ma binarki /usr/bin/raw nie ma też katalogu /dev/raw/ nie ma tez pliku konfiguracyjnego /etc/sysconfig/rawdevices i nie ma tez pliku startowego w /etc/init.d/raw zadnej tez dokumentacji nie znalazlem, wiec na tej podstawie stwierdzilem powyzsze i co najgorsze nie wiem jak to rozwiazac :/

RHEL5 to komercyjna Fedora, więc ....

RHEL5 to NIE komercyjna Fedora. Fedora to niekomercyjny projekt Redhata w którym testuje różne rozwiązania. Różnica między nimi jest dość duża w aktualności, wyborze i stabilności pakietów.

Powiedzmy, że użyłem skrótu myślowego, ale w kontekście surowych urządzeń i linku, który podałem możemy przyjąć że Fedora 9 ~= REHL 5

Podobnie jak w 99% procentach znakomite podręczniki do RHEL → http://www.redhat.com/docs/manuals/enterprise mają zastosowanie w Fedorze.