lszk Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Tak sobie przeglądałem różne paski boczne, ktore można dodać na pulpicie i (_znikły_ → zniknęły) ORT mi wszystkie ikony odpowiedzialne za uruchamianie różnych składników OpenOffice. (_znikły_ → zniknęły) ORT tak z paska zadań, jak i z menu kde. Co jest znowu grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2004 Hmm. Czyli mój kolejny problem troche zbyt skomplikowany :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2004 Hmm. Czyli mój kolejny problem troche zbyt skomplikowany :? Ja np. nie bardzo wiem o co chodzi? --------------------------------------------- Nie masz ikonek do składników OO w menu? tak poprostu we zwykłym menu KDE? A robiłeś coś (np. instalowałeś wersjePL)? :mrgreen: i czemu kolejny???? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2004 Ja np. nie bardzo wiem o co chodzi? Nie masz ikonek do składników OO w menu? tak poprostu we zwykłym menu KDE? A robiłeś coś (np. instalowałeś wersjePL)? Upgrade przez apt, ale jakiś czas temu było. Na pasku zadań zawsze było kilka ikonek od OO, w menu były wpisy. Ale jak bawiłem się tymi paskami, to jak się pojawił jeden z nich, to ikony na pulpicie mi się poprzesuwały, a te z OO (_znikły_ → zniknęły) ORT :shock: (nawet pokaż pulpit-ale z tym sobie poradziłem). W menu również (_znikły_ → zniknęły) ORT. Mógłbym je włączać (edytor tekstu np.) poprzez wykonaj polecenie, ale nie wiem jak się dokładnie nazywają :x Nie to, żeby OO był mi jakoś bardzo potrzebny, bo go zazwyczaj mało używałem (denerwowały mnie na wydruku pogrubione fonty-na ekranie tekst wyglądał normalnie, I don't know why :?: ), ale skoro już jest zainstalowany, to chciałbym mieć do niego bezpośredni dostęp ... i czemu kolejny???? Bo ja mam same problemy :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2004 [...]Na pasku zadań zawsze było kilka ikonek od OO, w menu były wpisy. Ale jak bawiłem się tymi paskami, \"paskami\" nazywasz panele? [...] Nie to, żeby OO był mi jakoś bardzo potrzebny, bo go zazwyczaj mało używałem (denerwowały mnie na wydruku pogrubione fonty-na ekranie tekst wyglądał normalnie, I don't know why :?: )[...] Co Ty ? nie lubisz OO??? ... z czcionami to bardziej skomplikowane, ale wystarczy zamiennie np używać nimbus roman no 9 L ---> i masz wydruk dobry, zresztą to może być problem drukarki ... [...]ale skoro już jest zainstalowany, to chciałbym mieć do niego bezpośredni dostęp słuchaj w swoim katalogu masz na pewno katalog OO, tam jest też pliczek setup odpal go i przeinstaluj (wytdaje mi się ze powinny Ci się odtworzyć ikonki w menu) tam jest naprawa i modyfikacja - pobaw się ... i czemu kolejny???? Bo ja mam same problemy :x ... a kto ich nie ma ,,, 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2004 Hehe, zainstalowałem OO z płyt instalacyjnych (bo przez setup błąd wyskakiwał) - pięknie, ikony w menu są. Sciągnąłem update przez apt openoffice.org-i18n (1.1.0-6 => 1.1.0-10.fdr.1) Zainstalował się, patrzę do menu, a tam znowu nie ma nic, co by wskazywało, że mam OO na kompie. Nice :shock: I love it :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 Hehe, zainstalowałem OO z płyt instalacyjnych (bo przez setup błąd wyskakiwał) - pięknie, ikony w menu są. Sciągnąłem update przez apt openoffice.org-i18n (1.1.0-6 => 1.1.0-10.fdr.1) Zainstalował się, patrzę do menu, a tam znowu nie ma nic, co by wskazywało, że mam OO na kompie. Nice :shock: I love it :roll: bo kombinujesz wywal OO .... Pobierz od razu najnowsze OO PL ----> http://www.ux.pl/openoffice/?page=download zainstaluj będziesz miał wszycho od razu - ze słownikiem PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Hehe. W końcu znalazłem program po F., który instaluje się jak na windzie :shock: A myślałem, że takie cuś nie istnieje. A ja się zastanawiałem, czemu nie działało ./configure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Hehe. W końcu znalazłem program po F., który instaluje się jak na windzie :shock: A myślałem, że takie cuś nie istnieje. A ja się zastanawiałem, czemu nie działało ./configure możesz rozwinąć, do czego dążysz? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Po rozpakowaniu wystarczyło kliknąć na setup i się zainstalowało tak, jak pod windą. Czegoś takiego pod linuxem jeszcze nie widziałem. Zadnej kompilacji, nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Po rozpakowaniu wystarczyło kliknąć na setup i się zainstalowało tak, jak pod windą. Czegoś takiego pod linuxem jeszcze nie widziałem. Zadnej kompilacji, nic. mowisz o OO spod linka który Ci wyżej podłem ?? --- ja nie pamiętam bym to kiedyś inaczej instalował ... a mozilli np też nigdy sam nie instalowałeś za pomocą "takiego" instalatorka ? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Mozille instalowałem tylko przez apt, a takiego instalatora - to myślałem że pod linuxem nigdy nie uświadcze Całe życie się człowiek uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Mozille instalowałem tylko przez apt, a takiego instalatora - to myślałem że pod linuxem nigdy nie uświadcze Całe życie się człowiek uczy ale to troszkę "podejrzane" że tak to Cię cieszy .... 8) :mrgreen: 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Mnie? Ależ skąd 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi