Skocz do zawartości

Jak Dodać Ikonki Programów Do (nowego) Panelu W Kde 4.1.2?

Pienia

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale może chodzi Ci o coś takiego: link. Jeśli tak to

rpm -ivh http://www.floriansievert.de/linux/repo/fc9/noarch/phobos-release-9-3.fc9.noarch.rpm

i

yum install kde-plasma-quicklaunch --enablerepo=phobos

W repozytorium znajduje się kilka ciekawych plasmoidów: link. Ich opisy znajdziesz na kde-look.

w menu programow, jak klikniesz prawym na nazwe programu, pojawi Ci sie mozliwosc dodania programu do Favourites, panelu lub pulpitu.

Najpierw trzeba użyć opcji "Odblokuj elementy interfejsu" (Ctrl + L) z menu podręcznego wywoływanego prawym przyciskiem myszki gdzieś na wolnym miejscu pulpitu (pod warunkiem, że oczywiście wcześniej blokowaliśmy). Twój sposób działa, ale zawsze dodaje ikonkę do dolnego panelu, a jak zrobić, żebym mógł dodać do konkretnego panelu wybranego przez mnie (mam dwa panele, jeden na dole,a drugi na górze)?

---- łączenie postów ----

A jak zrobić, żebym mógł dodać ikonki uruchamianych programów do konkretnego panelu wybranego przez mnie (mam dwa panele, jeden na dole, a drugi na górze)?

Stwierdziłem, że to zależy od tego na którym panelu jest plazmoid "Uruchamianie programów" (to nowe menu). Oczywiście potem jak sobie wszystko ustawimy, plazomid ten zostawiamy tylko na jednym interesującym nas panelu.

---------------

Nie pisz postów pod własnymi, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo