Muniek1 Napisano Listopad 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2008 Witam ponownie! W najbliższym czasie zamierzam zmienić komputer. Ogólnie podzespoły już sobie wybrałem, ale została jeszcze kwestia monitora. Monitor chcę mieć do: - Przeglądania internetu - Filmów - Gimp - Gry Co za tym idzie zdecydowałem się na 22" (kompromis między filmami i grami). Dobrze by było aby miał krótki czas reakcji chodzi mi o 2 ms. Chciałbym też dołączyć do niego tv (czyli osobno tuner, osobno monitor). Czytałem czytałem i wybrałem na razie 22" Samsung 931BW. Sam nie wiem jedni lubią Samsungi, inni nie... . A, więc doradźcie! Samsung? Może LG? Albo iiyama? szukam go do MAX 1000 zł, ale chętnie zobaczę modele w cenie koło 800 zł Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2008 Ja mam Philips 220 WS - dla mnie starcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2008 Jakiś czas temu znajoma kupiła Samsung 206bw. Bardzo przyzwoity, przystępna cena, porządna rozdzielczość (1680x1050). Jeśli o mnie chodzi, to zawsze polecam Samsungi (oczywiście nie mówię o monitorach z wyższej półki, a o tych w przedziale do 1000 PLN właśnie). Niezłe odwzorowanie kolorów, dobry kontrast, niewielka plamka gwarantująca dobrą ostrość obrazu. 206bw to oczywiście tylko 20", więc jeśli szukasz większego, to nie było postu [EDIT] Z tego co widzę to Samsung 931 BW ma 19" a nie 22" → http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Sam...pelny,id,36160/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Listopad 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2008 od 3 tyg jestem posiadaczem samsunga 2253 (22 cale) powiem krotko - do tej pory myslalem ze tylko monitory kineskopowe moga dac wyrazny czytelny i ladny obraz - ale teraz widze jak bardzo sie mylilem - obraz jest ostry jak zyleta - kolory wylewaja sie z monitora - poprostu skok jakosciowy ogromny - bardzo dobre parametry 2ms czas reakcji kontras 8000:1 dobre katy widzenia- ogladam na nim filmy, ostro gram - rewelacja - kupilem go za 750 w vobisie - jezeli zalezy ci na jakosci obrazu to naprawde ten monitor powala:) i pamietaj zeby monitorek mial wejscie cyfrowe DVI bo niektore tego nie maja a to wazne poczytaj sobie opinie na komputroniku odnosnie 2253 same pozytywy - bo naprawde monitorek wysokiej klasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Listopad 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2008 Ostatnio dużo dobrego słyszałem o LG W2252TQ - jest to co prawda poprzednia generacja, ale wciąż dostępna i przez to wyjątkowo tania. http://www.ceneo.pl/1367859 Opinie użytkowników zachęcające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Listopad 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2008 Dziękuje panowie, zdecyduje się chyba na Samsunga Pozdrawiam! --------------- Kupiłem samsunga, o którym mówił DEMON i jestem bardzo zadowolony. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi