tatsuo Napisano Listopad 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2008 Witam! Mam problem z instalacją Fedory 8 na laptopie z Chipset SiS M672, kartą SiS Mirage™ 3+. Przy odpaleniu LiveCD jest całkowity brak reakcji, Fedora 6 - zawieszanie podczas aplikacji (też liveCD) i co dziwne jednym Linuksem który działa poprawnie to Linpus, a on wywodzi się z fedory. Próbowałem nowsze wersje, nawet się nie ładują komendy pci=noacpi, acpi=off, apm=off nic nie pomagają. Co do innych dystrybucji Instalowałem UBUNTU 7.04-desktop-i386 z płyty działa bez problemu po ustawieniu "Enable_Laptop_mode=true" i ustawieniu opcji zasilania inaczej po pewnym czasie następuje zawieszenie systemu. Instalacja dochodzi do momentu wgrywania plików i następuje zawieszenie (w okolicach 50%). Suse 11.0 - tylko safemode, Mandriva 2009 - instalacja tak, z dysku czarne tło, Dreamlinux - brak reakcji, KNOPPIX 5.3.1 - podobne objawy jak Ubuntu 7.04 Myślę ze problemem jest "coś" z halem, ale jeżeli chodzi o Linuksa to jestem zielony, a tygodniowe przeszukiwanie sieci nic nie pomogło. Może tutaj znajdę odpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2008 We wtorek wychodzi najnowsza Fedora 10, poczekaj na nią i spróbuj wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatsuo Napisano Listopad 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2008 We wtorek wychodzi najnowsza Fedora 10, poczekaj na nią i spróbuj wtedy. problem w tym iż 6 idzie, tylko jest zwis systemu na aplikacjach, 7, 8 i 9ka nie startują z liveCD zwis po wykryciu chipsetu.. . A Linpus śmiga.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2008 Najlepsze w tym wszystkim jest to, że dość często właśnie livecd nie chce ruszyć, a później normalna instalka idzie bez problemu. Dlatego ja bym mimo wszystko spróbował, a jeśli 10 nie poleci, to wtedy zgłosić by to wypadało na bugzillę żeby developerzy poprawili ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Grudzień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2008 Czesc Czy Twoj chipset nie nazywa sie SIS M762 ? Bo ja mam taki w FSC Amilo A1640 i kazda dystrybucja Fedory smigala na nim, za wyjatkiem 9 bo mulila jak zloto. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi