micburek221 Napisano Listopad 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2008 Witam. Po instalacji nowego wydania Fedory system po kilkudziesięciu minutach totalnie się zawiesza. Przełączyłem się do TTY2 ctrl+f2 , zostawiłem na noc komputer włączony, ale rano niestety system ponownie się zawiesił. W KDE zwis objawia się mrożeniem ekranu i brakiem reakcji na naciśniećie klawiszy z klawiaturki. W Vista 64 bit , wszystko chodzi stabilnie , nawet po teście na obciążenie w Prime95. Czy jest to spowodowane błędami w nowej Fedorze ?. Gdzie mogę znaleźć logi , które troszkę mi podpowiedzą czemu się tak dzieje? .Może trzeba zainstalować sterowniki do karty graficznej Nvidia? Konfiguracja komputera: Quad 6600 , 4gb ram A-data Vitesta , GF 8800 , Asus P5K Pro, zasilacz Be Quiet Straight Power 550W. , temperatura procesora jest poprawna ,nie przegrzewa się. Z góry dziękuję za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2008 Logi są w katalogu /var/log... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micburek221 Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 A który plik mam podejrzeć ? messages ?. Nie potrafię za bardzo przeanalizować tych logów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micburek221 Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Dzisiaj jeszcze raz odpaliłem i przeszedłem do trybu konsolowego. Znowu po mniej więcej godzince system się powiesiłl. Brak reakcji.Sprawdzałem pamięci w memtest kilka godzin , test pomślny.Jeśli chodzi o temperaturkę procesora to jest prawidłowa 49 stopni.Czytałem na angielskim forum ,że ktoś miał podobny problem, ale z kartą Ati Radeon.Zainstalowane najnowsze poprawki przez yum update.W kompie są dwie karty sieciowa.Jedna to zwykła do kabla sieciowego, druga bezprzewodowa i nie jest używana na PCI , ale zamontowana.Odrzucam możliwośc niestabilności komputera , ponieważ na Ubuntu nic takiego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi