BuLLbA Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 Witam wszystkich. po przejściu na Fedorę 10 zauważyłem iż muzyka w odtwarzaczach przeskakuje - niezależnie od tego czy jest to format mp3 czy też mpc oraz czy odtwarzam w Amarok czy też XMMS. Co jakiś czas utwór przeskakuje - wycinane są ułamki sekund ale słychać to i nie ukrywam iż jest to denerwujące. Myślałem iż problem leży po stronie aktualizacji z Fedory 9 na 10, ale dziś pokusiłem się o postawienie systemu na innym dysku od nowa i efekt jest dokładnie ten sam, może w mniejszym stopniu ale nadal zauważam przeskoki w muzyce. Dla zainteresowanych podam jeszcze iż chodzi o Fedorę 10 - x86_64. Karta dźwiękowa to SB Audigy, głośniki 5.1 włączone poprzez skrypt ".asoundrc". Dodam jeszcze iż na tej samej konfiguracji z systemem Slamd, te same utwory chodzą normalnie, więc wykluczam możliwość uszkodzonych plików. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, prosiłbym o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 To najprawdopodobniej problem najnowszego pulseaudio, spróbuj odtwarzać przez alsę może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Zmien na alse bo pulse w F10 jest skopany (u mnie dzwieki tnie w mplayerze jesli korzysta z pulse). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuLLbA Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 Zmien na alse bo pulse w F10 jest skopany (u mnie dzwieki tnie w mplayerze jesli korzysta z pulse). to badziew z pusle. zmieniłem i w końcu można normalnie posłuchać muzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi