FC4B Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Witam, czy mógłby ktoś kto korzysta z Network Manager wklepac zawartość pliku z F10 lub F9 (i nic nie zmieniał w GDM): /etc/pam.d/gdm bo przyzwyczaiłem się bardzo do gdma z F8, ale gdy z niego korzystam to NetworkManager ciągle pyta mnie o hasło dostępu i najprawdopodobniej chodzi o ten plik. Nie chce mi się znowu mieszać więc prosze o pomoc I zapytam jeszcze o xine czy jak w F10 włączycie jakiś film to czy dziala bez problemu? Bo u mnie wyskakuje naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 ja nic tu nie grzebalem #%PAM-1.0 auth [success=done ignore=ignore default=bad] pam_selinux_permit.so auth required pam_succeed_if.so user != root quiet auth required pam_env.so auth substack system-auth auth optional pam_gnome_keyring.so account required pam_nologin.so account include system-auth password include system-auth session required pam_selinux.so close session required pam_loginuid.so session optional pam_console.so session required pam_selinux.so open session optional pam_keyinit.so force revoke session required pam_namespace.so session optional pam_gnome_keyring.so auto_start session include system-auth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Kurde to jednak nie to, nie wiem czemu po zamianie pyta mnie ciągle o hasło do tego NM... różnica jest tylko jedna i odpowiada na pytanie dotycząca Twojego niedawnego postu:P auth required pam_succeed_if.so user != root quiet a tak na temat tego drugiego pytania i naruszenia ochrony pamięci, znowu tego doświadczyłem ale z kamerką i poprzez programy Camstream i (obsługi kamerki) Cheese (na skype video jest wszystko ok)... coś za dużo tego błędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Ja pamiętam, że usuwałem plik z hasłami. (Niestety teraz nie mogę tego sprawdzić, który) a potem tworzylem puste hasło. Natomiast na forum ubuntu znalazłem any do gdm dodać auth optional pam_keyring.so try_first_pass session optional pam_keyring.so Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Przeglądałem to też ale niestety nie działa, nie wiem co tam gdm mógl jeszcze namotać, wpisywanie hasła to w prawdzie 2 sekundy, ale mogloby tego nie być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Grudzień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2008 Witam! Spróbuj jako user: $ /usr/libexec/pam-keyring-tool -c W miejsce nowego hasła wpisz puste Na F9 działa. Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2008 co do xine, to u mnie również występuje ten błąd... póki co, przesiadłem się na mplayera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2008 @andrew opdowiada mi że bash: /usr/libexec/pam-keyring-tool: Nie ma takiego pliku ani katalogu trzeba coś zainstalować dodatkowo? EDIT:no zainstalowałem jakieś pakiety pam* i wszystko dziala, dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi