Theriel Napisano Grudzień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2008 Witam! Udalo mi sie ladnie postawic Compiza na KDE4 i wszystko dziala mniej wiecej OK, ale jest pewien problem, ktory dotyczy calego srodowiska graficznego: okna nie odswiezaja sie/renderuja zawartosci automatycznie. Dla przykladu: -Gdy nacisne jakis tab w Firefoksie (chce zmienic zakladke) to nowa strona nie pojawi sie dopoki albo nie przesune calego okna Firefoksa, albo nie rusze delikatnie scrollem lub nacisne przycisku myszki etc. -Gdy pracuje w terminalu graficznym (Konsole) i wpisuje jakies polecenie to wynik zobacze dopiero jesli rusze calym oknem lub nacisne kilka razy enter (tak aby wymusic odswiezenie okna). Spotkal sie ktos moze z tym problemem? Dodam ze compiz dziala poza tym prawidlowo (wobbly windows, cube etc.) Moze to jakos was naprowadzi (nie wiem czy ma zwiazek z w/w problemem): -zawartosc compiz-icon nie jest w ogole renderowana - tzn po wysunieciu menu ikony wszystkie zakladki sa biale, nie ma na nich zadnego tekstu - moge jednak zaznaczac i odznaczac opcje (choc nie wiem co zaznaczam) -aplet snow - zamiast sniegu spadaja roznowymiarowe biale kwadraty. -glxinfo zwraca "direct rendering: yes" Wylaczenie compiza rozwiazuje problem. Bylbym wdzieczny za pomoc - jest to problem nadzwyczaj irytujacy... :/ Pozdrawiam, Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 Jest to problem ze sterownikami nvidii, które niestety nie zostały jeszcze do tej pory poprawione nawet w sterownikach beta (180.18) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Grudzień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 Aha, dzięki serdeczne. Swoją drogą, ciekawy przypadek - mam dodane repozytorium compiza, ostatnio dociągałem jakiś pakiet compiz-fusion dla gnome, yum się wykrzaczył (pewnie konflikt repozytoriów), po reboocie ikonka compiza zaczęła pokazywać prawidłowo etykiety przycisków . No ale odświeżanie jak nie działało tak nie działa... dzięki za info, że w 180.18 ciągle nie działa, miałem instalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi