Xeon Napisano Grudzień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2008 W starszej wersji Fedory w Centrum sterowania dostępna była zakładka do definiowania typów MIME (np. jaki program ma być używany do otwierania plików z danym rozszerzeniem). W tej chwili tego nie mam, gdzie mam tego szukać (ręczna edycja plików w /usr/share/mime raczej mnie nie interesuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 ustawienia kde → zaawansowane → skojarzenia plików ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeon Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Używam Gnome. Było w centrum sterowania ale od F10 znikło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Centrum Sterowania to w GNOME nie ma od kilku ładnych lat ;-) Z tego co ja wiem to zmieniła się koncepcja w GNOME i teraz wybór programu odbywa się poprzez menu kontekstowe -> otwórz za pomocą, lub menu kontekstowe -> Właściwości -> Otwieranie. Nic mi nie wiadomo o jakimś edytorze asocjacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi