Skocz do zawartości

Wine Nie Instaluje Się Na Fc 10 Pod X86_64

qmic

Rekomendowane odpowiedzi

Error: Missing Dependency: freetype(x86-32) is needed by package wine-core-1.1.9-2.fc10.i386 (updates)

Jeszcze 2 miesiące temu był problem że brak jest tej zależności i wine nie działało, teraz przekręcili w drugą stronę.

Zna ktoś jakiś łokaraund ?

Hmmm ja mam F10, 64 bity, i mi yum ładnie pociągnął wszystko za wine. Freetype-2.3.7-2.Fc10.src.rpm zainstalowany z repozytoriów w wersjach x86_64, i386, devel, freeworld.

Masz włączone repozytoria: fedora, updates, rpmfusion-free, rpmfusion-nonfree, rpmfusion-nonfree-updates? Ja tę paczkę stamtąd ciągnąłem. Spróbuj yum clean all, yum update, yum install freetype.

A nie masz jakichś "dziwnych" repo włączonych? Jakieś "testing", "rawhide"? Właśnie zainstalowałem "na czysto" na VBox "winko" (freetype miałem już wcześniej) i poszło bez bólu.

Może trzeba wypróbowaną metodą "wyjść i wejść jeszcze raz"? Na VBox mam system 32-bit, ale w domu pracuję na 64-bitowej Fedorze i nie ma żadnych problemów z instalacją/aktualizacją. Odinstaluj całe wine i zainstaluj na nowo.

Znowu zło i występek musiało ustąpić...

Miałem zainstalowany pakiet Freetype z FC9 który był ręcznie kompilowany (nie było jeszcze freeworld) i zainstalowany -Uvh

Po usunięciu śmiga :)