qmic Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Error: Missing Dependency: freetype(x86-32) is needed by package wine-core-1.1.9-2.fc10.i386 (updates) Jeszcze 2 miesiące temu był problem że brak jest tej zależności i wine nie działało, teraz przekręcili w drugą stronę. Zna ktoś jakiś łokaraund ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Hmmm ja mam F10, 64 bity, i mi yum ładnie pociągnął wszystko za wine. Freetype-2.3.7-2.Fc10.src.rpm zainstalowany z repozytoriów w wersjach x86_64, i386, devel, freeworld. Masz włączone repozytoria: fedora, updates, rpmfusion-free, rpmfusion-nonfree, rpmfusion-nonfree-updates? Ja tę paczkę stamtąd ciągnąłem. Spróbuj yum clean all, yum update, yum install freetype. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Mam te same repozytoria i yum clean all nic nie pomogło także. Co gorsza google nie zwraca ani jednego wyniku na zapytanie o taki problem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 A nie masz jakichś "dziwnych" repo włączonych? Jakieś "testing", "rawhide"? Właśnie zainstalowałem "na czysto" na VBox "winko" (freetype miałem już wcześniej) i poszło bez bólu. Może trzeba wypróbowaną metodą "wyjść i wejść jeszcze raz"? Na VBox mam system 32-bit, ale w domu pracuję na 64-bitowej Fedorze i nie ma żadnych problemów z instalacją/aktualizacją. Odinstaluj całe wine i zainstaluj na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2008 Znowu zło i występek musiało ustąpić... Miałem zainstalowany pakiet Freetype z FC9 który był ręcznie kompilowany (nie było jeszcze freeworld) i zainstalowany -Uvh Po usunięciu śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi