spider2009 Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Witam. Mam pytanko zainstalowałem fedore 10, skonfigurowałem połaczenie z internetem po dosc duzej zabawie. Mam dwa problemy jak pisze to mam słownik tylko angielski a menu systemu jest po polsku chociaz ustawiłem jezyk klawiatury pl i jak próbuje cos zainstalowac np kadu i wpisze z konta roota yum install kadu to wyskakuje taki napis : [root@thomazz ~]# yum install kadu Wczytane wtyczki: refresh-packagekit Istnieje blokada /var/run/yum.pid: inna kopia jest uruchomiona jako PID 3489. Inna aplikacja obecnie blokuje yuma. Oczekiwanie na jej zakończenie... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 1. "Jak piszę" w jakiej aplikacji? 2. To już chyba po raz trzeci proponuję Ci przeszukanie forum przed zadaniem pytania. → http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 - wnioski mam nadzieję z łatwością sam wysnujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2009 Napisano Grudzień 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Przepraszam. Najpierw przeszukam forum potem zadam pytanie. A pisze w programie firefox,pidgin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Nie wiem jak to zrobić zgodnie ze sztuką, ale w FF umiem to zrobić skutecznie Kliknij PPM na polu tekstowym (takim w którym sprawdzana jest pisownia) i na dole menu masz "Języki" - wybierz pl_PL. Co do pidgina to pewnie też trzeba w ustawieniach pogrzebać - nie wiem, bo nie korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2009 Napisano Grudzień 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Waldo a z jakiego komunikatora korzystasz ? A to pomogło z tym językiem dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Waldo a z jakiego komunikatora korzystasz ? psi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 W Pidginie nie działa tobie sprawdzanie pisowni? Powinno działać po instalacji. Zobacz wtyczkę Switch Spell, odpal okno rozmów i zobacz czy jak klikniesz w Spell Check masz pl_PL, jak nie oznacza że nie masz paczki ze słownikiem, z którego korzysta Pidgin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi