Arbuz Napisano Styczeń 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 Witam Zaktualizowalem system z Fedory9 na Fedore10. Poprzednio siedziala tu fedora8. Oczywiscie po instalacji F10 wyskoczyl komunikat o mozliwosci instalacji poprawek. Oczywiscie wduszam aktualizacje i wywala tak: ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc z installed ma problemy z rozwiązywaniem zależności --> Brakująca zależność: libgnutls.so.13(GNUTLS_1_3) jest wymagane przez pakiet ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc (installed) ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc z installed ma problemy z rozwiązywaniem zależności --> Brakująca zależność: libgnutls.so.13 jest wymagane przez pakiet ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc (installed) Błąd: Brakująca zależność: libgnutls.so.13(GNUTLS_1_3) jest wymagane przez pakiet ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc (installed) Błąd: Brakująca zależność: libgnutls.so.13 jest wymagane przez pakiet ntfsprogs-1.13.1-8.fc8.ppc (installed) I tak sie zastanawiam jak rozwiazac bezbolesnie ten problem starego pakietu z F8 Pozdrawiam i dzieki za ewentualna pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 Odinstalować ntfsprogs i zainstalować ponownie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Styczeń 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 Odinstalować ntfsprogs i zainstalować ponownie? Dzieki az mi glupio ze na to nie wpadlem. Dziala. Ale zastanawiam sie czy to instalowac bo jesli dobrze rozumiem to jest to pakiet do obslugi systemu ntfs tak? Ja mam wszystkie partycje w ext3 wiec chyba nie bedzie mi za bardzo potrzebny co? Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 (...)wiec chyba nie bedzie mi za bardzo potrzebny co?Raczej nie - ja u siebie (F8, F10) wywaliłem i nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi