Skocz do zawartości

Ekg2

zajec00

Rekomendowane odpowiedzi

witam

pogrzebałem "trochę" po sieci, po forach, po pseudo-dokumentacji ekg2 i za bardzo nie mogę znależć żadnego dobrego howto dla ekg2... korzystam obecnie z ekg i chciałbym się przenieść na ekg2 z uwagi na wtyczki (np. xosd)... niestety napotkałem porblemy juz na początku... interesowałoby mnie info na temat dodania użytkownika (istniejącego) do gg oraz obsługa wtyczek (niektórych nie może znależć, pomimo iż są zainstalowane)... Używam Fedory 10 i Gnoma... ekg2 wraz z wtyczkami instaluje przez (_yum'a_ → yuma) ORT...

pozdrawiam

pogrzebałem "trochę" po sieci, po forach, po pseudo-dokumentacji ekg2 i za bardzo nie mogę znależć żadnego dobrego howto dla ekg2...
W Google to chyba nie szukałeś, tylko na jakichś innych pseudo-szukaczach...

Ja znalazłem od razu: http://jakilinux.org/aplikacje/komunikator...figuracja-gadu/

akurat to co znalazłeś tyczy się ekg a nie ekg2 :) ale spoko, już sobie poradziłem z podstawową konfiguracją... mam tylko pytanie odnośnie dwóch wtyczek, mianowicie xosd i ioctld... obie wtyczki mam załadowane, jednak pojęcia nie mam jak je zmusić do działania :| zapewne chodzi o dopisanie zdarzenia /on , tylko jak to zrobić? wciąż wyskakuje mi błąd "Nieprawidłowe parametry"... nadmienię, że

/on chat * ...

nie działa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...