zajec00 Napisano Styczeń 13, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2009 witam pogrzebałem "trochę" po sieci, po forach, po pseudo-dokumentacji ekg2 i za bardzo nie mogę znależć żadnego dobrego howto dla ekg2... korzystam obecnie z ekg i chciałbym się przenieść na ekg2 z uwagi na wtyczki (np. xosd)... niestety napotkałem porblemy juz na początku... interesowałoby mnie info na temat dodania użytkownika (istniejącego) do gg oraz obsługa wtyczek (niektórych nie może znależć, pomimo iż są zainstalowane)... Używam Fedory 10 i Gnoma... ekg2 wraz z wtyczkami instaluje przez (_yum'a_ → yuma) ORT... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2009 pogrzebałem "trochę" po sieci, po forach, po pseudo-dokumentacji ekg2 i za bardzo nie mogę znależć żadnego dobrego howto dla ekg2...W Google to chyba nie szukałeś, tylko na jakichś innych pseudo-szukaczach... Ja znalazłem od razu: http://jakilinux.org/aplikacje/komunikator...figuracja-gadu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Styczeń 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2009 akurat to co znalazłeś tyczy się ekg a nie ekg2 ale spoko, już sobie poradziłem z podstawową konfiguracją... mam tylko pytanie odnośnie dwóch wtyczek, mianowicie xosd i ioctld... obie wtyczki mam załadowane, jednak pojęcia nie mam jak je zmusić do działania :| zapewne chodzi o dopisanie zdarzenia /on , tylko jak to zrobić? wciąż wyskakuje mi błąd "Nieprawidłowe parametry"... nadmienię, że /on chat * ... nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Styczeń 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2009 akurat to co znalazłeś tyczy się ekg a nie ekg2 OFF TOPIC Mam pytanie po co używac jakiegoś ekg2 skoro masz te same funkcjonalności (poza, zdaje się, multi-komuniktorowości ufff) w tak fajnym kliencie jak Kadu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Styczeń 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2009 Bo nie zawsze można używać klienta X-ów? Bo w kadu nie można sobie odpalić sesji i podłączać się do niej zdalnie z innego hosta ? Pewnie jeszcze dziesiątki innych powodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi