grs_84pl Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Czołem forumowicze! Mam swoisty dylemat w postaci wyboru programu pocztowego. Operuje na 5 skrzynkach pocztowych, każda z nich ma swoje drzewo katalogów. Do tej pory używałem Kmail, jednak gdy ilość wiadomości przekroczyła 200000 wyszukiwanie w Kmailu stało się co najmniej uciążliwe.. Teraz mam wiadomości blisko 40.000 i stanowi to już naprawdę uciążliwy problem. Pierwsze wyszukiwanie po wszystkich folderach trwa dobrych kilka minut. Po tym, tak mi się wydaje, wiadomości są w jakiś sposób indeksowane, gdyż następne szukanie jest kilka razy szybsze. Teraz meritum. Czy migracja z wiadomościami na Evolution może przyśpieszyć pracę ? Tzn, czy Evolution jest bardziej wydajny niż Kmail? Może to nie ładnie, ale proszę o nie udzielanie odpowiedzi typu: "skasuj cześć wiadomości" albo "kmail jest lepszy , bo ładniejszy" kryterium w moim wypadku jest szybkość przeszukiwania dużej liczby wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Jedyne, co ci mogę rozsądnego powiedzieć to fakt, że Evolution 2.24 ma nowy, podobno "lepszy, wydajniejszy" format zapisu skrzynek pocztowych. Póki co mam 2,5 tysiąca maili - to znacznie mniej - a w pamięci program zajmuje mi 10 MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 a sprzątaczka to pajęczyną zarosła? myślałeś o tym, żeby przerzucić to do gmail? no chyba że to firmowe, tajne, nie pokazywać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Hmmm jeśli chodzi o Evolution v kmail to ja bym wybrał Thunderbirda... Nie jest tak lekki jak Evolution, ale IMO wyszukiwanie ma szybkie (wszystkie mejle/nagłówki jakoś sprytnie indeksuje). //szczególnie z wtyczką GMailUI, która dodaje kilka nowych możliwości wyszukiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Zobacz Claws Mail, używałem go przez dłuższy czas. Przeszedłem na Evolution tylko ze względu na jego integrację z GNOMe, choć na razie ta integracja jest z lekka przereklamowana, nawet porządnych powiadomień o nowej poczcie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tbed Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Wywala przecież info w obszarze powiadamiania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi