fiat126p Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 XXX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 KDE to ja nie mam, ale $locate ... zlokalizowało Ci skrót (plik z końcówką desktop) do właściwego pliku, zresztą skrót ma w ścieżce "Ostatnio używane pliki". Otwórz ten skrót jakimś edytorem to zobaczysz pełną ścieżkę do samego pliku. albo ... ten tego, co pokazuje polecenie [guzik@guzik Pulpit]$ ls -la Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Ponadto baza danych polecenia locate nie jest aktualizowana w trybie rzeczywistym, czyli łatwo może się miejscami "przeterminować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiat126p Napisano Styczeń 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 XXX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 no i? to te? nie? coś mi się wydaje, ze Ty chłopaku strasznie nie ogarnięty jesteś. Poćwicz trochę poruszanie się po systemie, jak pliki były to się same nie usunęły, znajdą się. W obliczu takich dowodów nie wiem jak Ci pomóc. Powodzenia, jak będziesz miał coś więcej to pokaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Zamiast locate spróbuj polecenia find np: find /home/guzik -name "Scarface*" Docelową lokalizację dla pobieranych plików zawsze możesz zmienić, jeśli domyślna sprawia kłopoty Ponadto baza danych polecenia locate nie jest aktualizowana w trybie rzeczywistym, czyli łatwo może się miejscami "przeterminować" Więc od czasu do czasu jako root polecenie updatedb, które aktualizuję bazę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi