Skocz do zawartości

Problem Z Tunerem Tv Pinacle

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zewntrzny tuner telewizyjny na USB

Bus 005 Device 002: ID 2304:0208 Pinnacle Systems, Inc. [hex] Pinnacle Studio PCTV USB2

Tak było do 30 XII . Urządzenie działało prawidlowo i na windows i na linuksie .

30 grudnia vista zainstalowała jakieś swoje aktualizacje i urządzenie Pinnacle zmieniło sie na

Bus 005 Device 002: ID eb1a:2821 eMPIA Technology, Inc.

Co ciekawe na linuksie urządzenie pod nową nazwą działa nadal prawidłowo Laughing . Na Viście działać nie chce jako

USB 2821 VIDEO DEVICE . Co jeszcze ciekawsze bawet całkowity format dysku , reinstalka zarówno visty jak i linuksa NIE SPOWODOWAŁA by urządzenie próciło do starej prawidłowej nazwy .

Co wiec sie stało w środku tego tunera tv na usb że jest inaczej , nieprawidlowo widoczny dla różnych systemów peracyjnych .

I nawet reinstalacja windows i linuksa nic nie zmenia .

Prosze o jakieś porady Shocked

Waldo wiem dobrze jakie to forum . !!

Ale w linuksie też nastąpiła zmiana ; wszystkie dystrybucje linuksa widzą urządzenie na USB inaczej niż poprzednio .Dlatego tu też na tym forum napisałem posta .

Po prostu nie moge zrozumieć dlaczego jakieś urządzenie wszystkie systemy operacyjne zaczynają postrzegać inaczej niż dotychczas

Tak czy inaczej problem jest z tego co piszesz bardziej po stronie Visty - to po aktualizacji na Vista urządzenie zmieniło ID. Jeśli zmiana ID nie przeszkadza linuksowi, to problem jest zdecydowanie natury windowsowej. Jakieś sterowniki? Sprawdź jakie aktualizacje zostały wgrane i poczytaj o nich w bazie wiedzy MS - każda poprawka powinna mieć swój numerek zaczynający się od chyba od KB... Moze inni już mieli podobne problemy?

Zawsze możesz zadzwonić po wsparcie - czy pomogą nie wiem, wątpię, ale z tytułu licencji należy Ci się to jak psu micha i od tego bym zaczął.

Albo ściągnij Windows 7 Beta :) Podobno ta Beta lepsza od "stabilnej" Visty. Wybaczcie link :lol:http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

Albo ściągnij Windows 7 Beta :) Podobno ta Beta lepsza od "stabilnej" Visty. Wybaczcie link :lol: ? http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

W ramach tego, że lubię się bawić OS-ami, win7 też już testowałem, opcje, wygląd itd, prawie identyczne jak w Vista za to RAM zżera 400 zamiast 800, co u mnie gdzie mam tylko 1GB dość istotne.