DAREK WL. Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Posiadam zewntrzny tuner telewizyjny na USB Bus 005 Device 002: ID 2304:0208 Pinnacle Systems, Inc. [hex] Pinnacle Studio PCTV USB2 Tak było do 30 XII . Urządzenie działało prawidlowo i na windows i na linuksie . 30 grudnia vista zainstalowała jakieś swoje aktualizacje i urządzenie Pinnacle zmieniło sie na Bus 005 Device 002: ID eb1a:2821 eMPIA Technology, Inc. Co ciekawe na linuksie urządzenie pod nową nazwą działa nadal prawidłowo Laughing . Na Viście działać nie chce jako USB 2821 VIDEO DEVICE . Co jeszcze ciekawsze bawet całkowity format dysku , reinstalka zarówno visty jak i linuksa NIE SPOWODOWAŁA by urządzenie próciło do starej prawidłowej nazwy . Co wiec sie stało w środku tego tunera tv na usb że jest inaczej , nieprawidlowo widoczny dla różnych systemów peracyjnych . I nawet reinstalacja windows i linuksa nic nie zmenia . Prosze o jakieś porady Shocked Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2009 Problem jak rozumiem na Vista? Przenoszę do "No name" @DAREK WL. chyba jesteś wystarczjąco długo członkiem naszej wirtualnej społeczności, żeby wiedzieć, że to nie jest forum Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Waldo wiem dobrze jakie to forum . !! Ale w linuksie też nastąpiła zmiana ; wszystkie dystrybucje linuksa widzą urządzenie na USB inaczej niż poprzednio .Dlatego tu też na tym forum napisałem posta . Po prostu nie moge zrozumieć dlaczego jakieś urządzenie wszystkie systemy operacyjne zaczynają postrzegać inaczej niż dotychczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Tak czy inaczej problem jest z tego co piszesz bardziej po stronie Visty - to po aktualizacji na Vista urządzenie zmieniło ID. Jeśli zmiana ID nie przeszkadza linuksowi, to problem jest zdecydowanie natury windowsowej. Jakieś sterowniki? Sprawdź jakie aktualizacje zostały wgrane i poczytaj o nich w bazie wiedzy MS - każda poprawka powinna mieć swój numerek zaczynający się od chyba od KB... Moze inni już mieli podobne problemy? Zawsze możesz zadzwonić po wsparcie - czy pomogą nie wiem, wątpię, ale z tytułu licencji należy Ci się to jak psu micha i od tego bym zaczął. Albo ściągnij Windows 7 Beta Podobno ta Beta lepsza od "stabilnej" Visty. Wybaczcie link → http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sna25 Napisano Styczeń 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2009 Albo ściągnij Windows 7 Beta Podobno ta Beta lepsza od "stabilnej" Visty. Wybaczcie link ? http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx W ramach tego, że lubię się bawić OS-ami, win7 też już testowałem, opcje, wygląd itd, prawie identyczne jak w Vista za to RAM zżera 400 zamiast 800, co u mnie gdzie mam tylko 1GB dość istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi