orrik Napisano Styczeń 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 Witam Dawno, dawno temu w konfiguracji qmaila (chociaż nie dam sobie ręki uciąć czy to było akurat w plikach konfiguracyjnych qmaila) zmieniłem parametr odpowiadający za rozmiar załączników dołączanych do wysyłanych maili (w tej chwili qmail akceptuje załączniki o rozmiarze do 2 MB a chciałbym to nieco zwiększyć np. do 3,5 MB). Za groma nie mogę sobie przypomnieć gdzie zmieniało się ustawienia odpowiedzialne za to. Może mi ktoś przypomnieć gdzie to się zmienia ? Pozdrawiam orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 /var/qmail/control/databytes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Styczeń 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 /var/qmail/control/databytes? Ale czy on nie ustala wielkości e-mail w KB zarówno dla wysyłanych maili jak i odebranych ? To znaczy czy nie będzie takiej sytuacji że maile powyżej 3,5 MB nie będą do mnie dochodziły ? Pozdrawiam orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 Nie wiem, nie bardzo się znam. Coś mi się skojarzyło z plikiem "databytes". Ścieżkę to już z Googla wyciągnąłem, tak więc pomyślnych łowów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Styczeń 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2009 Może nie do końca... ale rozwiązanie się sprawdza. # vi /etc/php.ini ... upload_max_filesize = 2M #<-zmienić na pożądaną wartość ... ... # service httpd restart Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba111 Napisano Styczeń 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2009 Chyba wcale nie do końca. Albo ja się mylę, albo qmail to serwer poczty a php jest raczej związane z serwerem www a nie poczty. Fakt - dawno zrezygnowałem z qmaila, ale chyba aż tyle się nie zmieniło od tego czasu No chyba, że ABSOLUTNIE wszyscy twoi klienci poczty korzystają z interfejsu www do wysyłania maili to OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi