morg Napisano Styczeń 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2009 Witam. Jak w temacie. Noszę sie z zamiarem zakupu nowego TV. Technologia prze do przodu i w związku z tym nie pozostawia nam wyboru co do przyszlości. Zakup telewizora CRT nie wchodzi w gre skoro i tak mają nadawać w technologii cyfrowej. Przestrzeń zajmowana przez TV LCD/Plazma jest nieporównywalnie mniejsza od telewizorów konwencjonalnych. Czy ktoś miał jakieś próby z połączeniem się, pracą z takim TV? Chodzi mi tutaj o oglądanie filmów, zdjęć w mniejszym stopniu gry. Głównie jednak podłączenie poprzez S-VIDEO lub D-SUB (takie mam łącza w laptopie). Fedora 10, i396. Morg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2009 http://ash.dnsalias.net/?p=49 System F7. Normalnie jak monitor to działa. Rozdzielczością (tzn. zmianami) na Linuksie się nie bawiłem. Winda w natywnej rodzielczości panelu wygląda spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2009 nom jak monitor, tylko jest trochę śmiesznie bo wychodzą na jaw parametry telewzorka ;( na 32cal TV LCD mam mniejszą rozdzielczość niż na 19cal monitorze LCD od kompa... ale oszukują w tych hipermarketach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Styczeń 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2009 @Arabski, ten laptop wygląda jak eeePC Dzięki za odpowiedzi. Widzę, że nie powinienem mieć problemów z podłączeniem i kolorowym wyjściem na TV natomiast powstaje pytanie jaki model wybrać z rzeszy wrzuconej na rynek. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2009 Hehe, jest trochę większy od Eee, ale i tak mniejszy od standardowych 15" Co do modelu... firmy i modelu nie podam, bo w tym nie siedzę, jednak kilka parametrów które dla mnie byłby decydujące: - wejście VGA - wejście DVI (opcjonalnie) - rozdzielczość fullHD 1920x1080 (chyba dobre numerki?) - tuner DVB i tyle - reszta do gadżety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi