duniek Napisano Luty 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2009 (edytowane) Witam. Mam dziwny problem z KDE4 + fusion otoz w niektore okna np. konsola, Dolphin, brakuje paska stanu okna, okno ma max rozmiar i nie moge go przeskalowac. Czesc okien jest "normalna" np. firefox, itp. posiadaja pasek stanu i moge te okna zmieniac. Jak zdolalem zauwazyc gdy np. robie compiz --replace to okna z ktorymi sa problemy nie reaguja na ta komende. Moze spotkal sie ktos z tego typu problemem, moj system to FC10 F10. Edytowane Luty 6, 2009 przez WalDo Zmiana nazwy dystrybucji na poprawną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Luty 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2009 a jak klikniesz alt+F3 i odhaczysz z listy Zaawansowane > Brak obramowania to sie nie polepsza? (kurde, to bylo pytanie a wyszlo stwierdzenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2009 Też mam podobny probhlem, w niektórych aplikacjach (konqueror) da się to rozwiązać poprzez wyłączenie trybu pełnoekranowego który i tak się sam za każdym razem włącza, w innych (gwenview) przez usunięcie configa i nie odpalanie programu jako zmaksymalizowanego, a w jeszcze innych (kmail) nie chcę mi się usuwać konfiga bo za dużo roboty by później było W każdym bądź razie chyba będzie trzeba zgłosić to na b.k.o - jest to bardzo irytujące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duniek Napisano Luty 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2009 Adi1981 jest dokladnie tak jak piszesz tez wlasnie przed chwila sprawdzilem i wylaczenie trybu pelnoekranowego na chwile zalatwia sprawe lecz przy kazdym kolejnym uruchomieniu problem pojawia sie ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi