Fr3on Napisano Luty 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 Próbowałem skonfigurować w Network Manager połączenie z siecią Orange. Znalazłem na forum hasło, login, APN . Wpisałem wszystko w ustawieniach sieci w Network Manager (pin, hasło, login itd.) mimo to dalej nie mogę się połączyć z internetem ? W czym tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 Zainstalowałes kartę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Luty 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 chyba wykryło ją automatycznie, czytałem że w wersji Fedory 9 i w nowszych są sterowniki dla tej karty. Więc raczej jest zainstalowana tak jak karta Wi-Fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Luty 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2009 Ponawiam prośbę... Szukałem wskazówek na stronie producenta laptopa , pisałem do Orange ( z ich salonu go mam ) jednak bezskutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2009 chyba wykryło ją automatycznie, czytałem że w wersji Fedory 9 i w nowszych są sterowniki dla tej karty. Więc raczej jest zainstalowana tak jak karta Wi-Fi. Chyba to żaba po łące... Albo jest albo nie. Musisz wiedzieć czy na pewno działa. Jak próbujesz się łączyć, zobacz na dmesg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3on Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 jest zainstalowana , usb 4-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2 usb 4-2: configuration #1 chosen from 1 choice usb 4-2: New USB device found, idVendor=0af0, idProduct=6911 usb 4-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=4 usb 4-2: Product: Globetrotter HSDPA Modem usb 4-2: Manufacturer: Option N.V. usb 4-2: SerialNumber: Serial Number szukałem jeszcze trochę w necie, znalazłem jakieś skrypty obsługujące połączenia w Orange ale niestety nie działały więc je usunąłem. Przy próbie połączenia z Network Managera mam takie błędy : Mar 1 20:26:14 localhost NetworkManager: <info> Activation (ttyUSB0) starting connection 'Orange' Mar 1 20:26:14 localhost NetworkManager: <info> (ttyUSB0): device state change: 3 -> 4 Mar 1 20:26:14 localhost NetworkManager: <info> Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled... Mar 1 20:26:14 localhost NetworkManager: <info> Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started... Mar 1 20:26:14 localhost NetworkManager: <info> Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete. Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <WARN> init_done(): Modem initialization timed out Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <info> (ttyUSB0): device state change: 4 -> 9 Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <info> Marking connection 'Orange' invalid. Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <info> Activation (ttyUSB0) failed. Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <info> (ttyUSB0): device state change: 9 -> 3 Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: <info> (ttyUSB0): deactivating device (reason: 0). Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: nm_system_device_flush_ip4_routes_with_iface: assertion `iface_idx >= 0' failed Mar 1 20:26:24 localhost NetworkManager: nm_system_device_flush_ip4_addresses_with_iface: assertion `iface_idx >= 0' failed EDIT Udało mi się podłączyć pod fedorą modem z drugiego kompa ( ED 77) czyli skrypty od połączenia mam dobre. Jak znaleźć informacje o tym gdzie jest podłączony modem wewnętrzny ? W przypadku modemu zewnętrznego było to proste, odłączenie, podłączenie i oglądanie logów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi