dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Od bardzo dawna wyłącza mi się Firefox w różnych sytuacjach. Nie wiem czego się uczepić, a jest to bardzo denerwujące. System to: Fedora10, KDE, Firefox 3.0.6. Czasami po jego awarii otrzymuję takie komunikaty: Wystąpił błąd krytyczny The application Przestrzeń robocza Plazmy (plasma) crashed and caused the signal 11 (SIGSEGV). Please help us improve the software you use by filing a report at http://bugs.kde.org. Useful details include how to reproduce the error, documents that were loaded, etc. i jednocześnie na konsoli, po awarii mam coś takiego: [flower@localhost ~]$ firefox /usr/lib/firefox-3.0.6/run-mozilla.sh: line 131: 2919 Naruszenie ochrony pamięci "$prog" ${1+"$@"} [flower@localhost ~]$ bardzo proszę o pomoc w temacie, dodam że identyczna sytuacja występowała na FC9. We wcześniejszych wersjach wszystko działo super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 /usr/lib/firefox-3.0.6/run-mozilla.sh: line 131: 2919 Naruszenie ochrony pamięci "$prog" ${1+"$@"} u mnie podobny problem pojawiał się gdy oglądałem filmiki na youtube, ale ustąpił po upgrade do najnowszej wersji (3.0.6-1.fc10) czyli tej którą prawdopodobnie masz zainstalowaną... może spróbuj przeinstalować firefoxa yum reinstall firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Spróbuję . U mnie zawsze to wyłączanie się nasila do takiego stopnia aż muszę zrestartować kompa. Po tym chwilę/jakis czas działa zazwyczaj stabilnie po czym zaczyna się wszystko od nowa. Nie ma to związku z filmami, wystaczy otworzyć byle stronę, czasem inną lub kilka w zakładkach i FF znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Czesta przyczyna bledow typu naruszenie ochrony pamieci w przegladarce sa niepoprawnie pracujace wtyczki i wycieki pamieci z tym zwiazane - w 95% przypadkow winny jest flash a w pozostalych 5% java - sugeruje sprawdzenie takze wtyczek, sama reinstalacja FF moze nie rozwiazac problemu. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Wystarczy wyłączenie wtyczek czy też należy je odinstalować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Na poczatek wylacz wszystkie i zobacz czy to nie zlikwiduje problemu BTW: ktorych/jakich wtyczek uzywasz - chodzi glownie o flasha i jave, jak je instalowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Więc w dodatki/wtyczki mamy tak : Adobe Reader 8.0 plugin DivX Browser Plug-in gecko-mediaplayer 0.9.4 Video Player Plug-in for QuickTime, RealPlayer and WMP strams Plugin for installing Applications QuickTime Plug-in 7.4.5 RealPlayer9 Shockwave Flash 10.0 r22 WMP Plug-in for Gecko Media Player 0.9.4 wiekszość jak widać zainstalowała się z zależności podczas instalacji MPlayera, jesli coś instalowałem na początku ręcznie to zawsze dokładnie wg opisu (personal fedora instal... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Osobiście z wtyczką Adobe Readera zawsze miałem problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Troche za malo dokladne informacje - nie widac w ogole javy?... wpisz w pole adresu FF about:plugins i wklej tu cala zawartosc w znaczniki [ codebox ] ... [ /codebox ] Sadzac po wersjach system jest w wersji 32bit, ale na wszelki wypadek uscislijmy - 32 czy 64bit? //===== edit ===== A ja omijam szerokim lukiem RealPlayera i jego wtyczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 edit ---> usunalem, bo byla to i tak nieczytelna sieczka - sorry za zamieszanie, ale nawet [ codebox ] nie dal sobie rady z zawartoscia ...(exbros) jawy nie instalowałem, system jest 32bit , PIV 3,2Ghz HT, 1 GB RAM . Też miałem zamiar to usunąć , nie było tam nic ponad to co wymieniłem wyżej. Na chwilę obecną wyłaczyłem prawie wszystko co jest mi zbędne , włączony pozostał tylko: Shockwave flash i wtyczka do instalowania aplikacji. W tej chwili jest ok, zobaczymy jak będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Eee? Adobe Reader? To ktoś z tego korzysta? Ja mam zainstalowaną paczkę do osadzania normalnych zewnętrznych aplikacji i tym samym mam gnome-mplayer i program od PDFów (ten domyślny w gnome) osadzony w przeglądarce jak coś otwieram takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Tak, Adobe Reader to dla mnie jedna z podstaw i nie dościgają go inne aplikacje. Wtyczkę Adobe włączyłem ze 2godziny temu i jak narazie wszystko działa ok, powoli dojdziemy co jest bezpośrednia przyczyną wyłączania FF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Tak, Adobe Reader to dla mnie jedna z podstaw i nie dościgają go inne aplikacje. Wtyczkę Adobe włączyłem ze 2godziny temu i jak narazie wszystko działa ok, powoli dojdziemy co jest bezpośrednia przyczyną wyłączania FF. W LinuxMagazine czytałem porównanie readerów PDF, i AdobeReader jest najlepszy, ale spytam: Gdzie pracujesz, że czytasz takie zaawansowane dokumenty? Tata kiedyś na Linuksie na moim koncie siedział, czytał różne regulaminy, cenniki samochodów w tej domyślnej gnomowej przeglądarce PDF i wszystko było jak najbardziej OK W końcu AdobeReader do lekkich i szybkich nie należy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.flower Napisano Marzec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Wystarczy poglądać bardziej skomplikowane schematy elktroniczne i od razu wszystko widać ( albo nie widać ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Marzec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2009 Heh, no ja niestety mam podobny problem i już od dłuższego czasu myślałem o napisaniu na Forum. Wiąże się to również z obciążeniem procesora (czasami maksymalnym). Google wyrzucało różne porady, żadne nie skutkowały. Stawiam na flasha, ale jak temu zaradzić (nie blokując flasha całkowicie) - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi